Kaymera מגייסת 10 מיליון דולר
חברת הסייבר, שמפתחת טכנולוגיה שמגנה על משתמשי סלולר מפני סוסים טרויאניים, משלימה סיבוב שני לאחר שלפני שנתיים גייסה 3 מיליון דולר. בעקבות הגיוס היא מתכוונת להכפיל את מספר העובדים
חברת הסייבר החדשה של עומרי לביא ושלו חוליו, Kaymera, מגייסת 10 מיליון דולר בהובלת קרן Go Capital GOEC מהונג קונג ובהשתתפות המשקיעים הקיימים בחברה, האנג'לים אדי שלו, שותף מנהל בקרן ג'נסיס שהשקיע כאן מכספו הפרטי ויריב גילת, לשעבר מנכ"ל חברת האלגוטריידינג פיינאל.
- פונטיפקס השלימה גיוס של 175 מיליון דולר לקרן רביעית
- כמה קשים הראיונות בגוגל - הליכי הגיוס של ענקיות ההייטק נחשפים
- עזבו, לא שווה: הסטארט־אפים יתקשו השנה לגייס הון לפי שווי מופרז
זהו סיבוב שני, לאחר שלפני שנתיים גייסה קאימרה 3 מיליון דולר בסיבוב מהמשקיעים הפרטיים בלבד, בו נכללו גם אנשי הביטוח שוקי לשר וזהר ולינסקי וכן שלמה צנג, בעלי חברת הפצת השעונים DTIL. את העסקה ליוו רועי קנר והילה גפני ממשרד ארדינסט בן נתן. קאימרה הוקמה בסוף שנת 2013, היא מעסיקה בהרצליה פיתוח 30 עובדים ובכוונתה להכפיל את מצבת כח האדם שלה.
רבים מהמשקיעים, כמו גם שניים מהמייסדים: עומרי לביא ושלו חוליו, סייעו גם להקמת NSO, חברת ציוד בטחוני ישראלית שמוכרת ציוד להאזנה לטלפונים סלולריים, המבוסס על סוסים טרויאניים לצורכי מודיעין עבור ממשלות וגופי ביטחון. השניים מכרו את השליטה ב- NSO לפרנסיסקו פרטנרס והם ממשיכים להיות מעורבים בה עד היום. החברה החדשה שלהם, קאימרה, היא בעצם הנוגדן שכנגד אותן ההאזנות והטכנולוגיה שהיא מפתחת אמורה להגן על משתמשי הסלולר מפני סוסים טריואניים.
לביא וחוליו, יש להדגיש, אינם משקיעים בקאימרה ואינם פעילים בה כדי שלא ייווצרו ניגודי אינטרסים. הם סייעו בייסודה, אבל עודם פועלים ב-NSO ומקדמים אותה. קאימרה מנוהלת על ידי היזם הנוסף בחברה, אבי רוזן, לשעבר סמנכ"ל הפיתוח של סאיוטה, חברת אבטחת המידע של שר החינוך נפתלי בנט שנמכרה ל־RSA תמורת 145 מיליון דולר לפני כעשור.
בעוד ש-NSO עוסקת בהתקנה של סוסים טרויאניים לצורכי ביטחון המולדת מטעם ארגוני ביטחון וממשלות, קאימרה מגנה על הצד השני מפני מעקב שכזה. האתגר שעמד בפניה של קאימרה הוא לא פשוט, היות שהיכולות של הסוסים הטרויאניים בסגנון NSO מטרידות בלשון המעטה. מרגע שהמצותתים השתילו את תוכנת הפגסוס של NSO על גבי הטלפון מבלי שבעליו הרגיש בכך, הם יכולים לעשות שימוש בלתי מוגבל ביכולות של הטלפון שאליו הוחדר: הם יכולים לאכן אותו, לצותת לו, להוריד אפליקציות, להקליט את השיחות סביבו, לצלם באמצעותו, להוציא שיחות ועוד.
הטכנולוגיה הזו הופכת את NSO לאחת החברות המסקרנות ביותר בתחום. קאימרה, עם זאת, מתכוונת לקחת את שכבת ההגנה שלה צעד נוסף ולספק מענה בפני כל סוגי איומי הסייבר על הטלפון הנייד, החל מיירוט שיחות, אימיילים ושיחות VoIP, דרך הגנה מפני תוכנות נוזקה, הגנה מפני גניבת מידע מהמצלמה, המיקרופון, ה-GPS או חיבור האינטרנט, עד איומים הנובעים מפעילות המשתמש, דוגמת התקנת אפליקציות הדורשות גישה למידע רגיש, גלישה באתרים זדוניים או התחברות לרשתות לא מאובטחות.
קאימרה לא פונה למשתמש הסופי אלא למנהלים בארגונים ולציי הסמארטפונים הניתנים לעובדים מטעם מקום העבודה. קאימרה מתקינה על סמארטפונים של אנדרואיד שכבות תוכנה ברמת מערכת ההפעלה. שכבת התוכנה של קאיימרה מאפשרת למשתמש להפעיל את האפליקציה באופן חפשי, אך חוסמת אותה מלהגיע לרכיבי המיקום או הצילום, אם מדובר באפליקציה חשודה.