פורצי הדרך
מגלה גמישות: הסמארטפון שמגיב לזווית הכיפוף
סמארטפונים בעלי מסך גמיש כבר יצאו לשוק, אבל כעת הצליחו חוקרים מאוניברסיטה קנדית לשדך להם לראשונה גם חיישנים שמזהים את זווית הכיפוף ומשנים את חוויית השימוש מקצה לקצה
סמארטפונים בעלי מסך גמיש אינם חדשה מרעישה, אבל עד היום היצרניות לא כל כך ידעו מה לעשות עם הטכנולוגיה הזו. LG וסמסונג, היחידות שהשיקו עד היום מכשירים גמישים, עדיין לא הצליחו להציג תכונה פורצת דרך שתשכנע את הצרכנים לאמץ את הטכנולוגיה הזו.
- הסמארטפון שעולה פחות משווארמה
- מייזו פרו 5: חסר עוד מאמץ קטן
- הגלקסי S7 של סמסונג נחשף "בטעות": יהיה עמיד למים
יכול להיות שקפיצת הדרך המשמעותית תגיע מקנדה. חוקרים מאוניברסיטת המלכה בקינגסטון, אונטריו, הציגו אבטיפוס (בשם ReFlex) לסמארטפון בעל מסך גמיש אליו הם שידכו חיישנים שמזהים את זווית הכיפוף. התוצאה: המכשיר מסוגל לזהות את זווית הכיפוף ולהשתמש בה כממשק קלט נוסף.
התכונה החדשה משדרגת את חוויית השימוש, והחוקרים הציגו לפחות שתי אפליקציות שיכולות להשתדרג על ידי שימוש בה. הראשונה היא קורא ספרים אלקטרוני שכאשר מכופפים את המכשיר מאפשר דפדוף אינטואיטיבי ממש כמו בספר רגיל.
האפלקיציה השנייה בה השתמשו החוקרים כדי להראות את היתרון של הממשק היא כמובן אנגרי בירדס. אם במשחק הרגיל השחקן נדרש למשוך את האצבע על המסך כדי למתוח את הרוגטקה שמעיפה את הציפור, הרי שכאן הוא רק נדרש לכופף את המסך בהתאם לעוצמת ההטלה שהוא מעוניין בה. יתרון מצויין לחובבי המשחק הפופולרי.
ממשק מעין זה מתאים כמובן לשימושים רבים נוספים. החוקרים שילבו בו גם סליל קולי ומנועי רעד שמוסיפים גם צליל ותחושה במקביל לממשק. כך יכול המשתמש להרגיש כיצד העמודים בספר הווירטואלי עוברים מבלי להידרש לעקוב אחריהם בעיניים. זה יכול להיות שימושי גם עבור לקויי ראיה, שיכולים לקבל כך סוג של משוב לפעולות שהם מבצעים.
המכשיר עצמו מצויד בכל היכולות של סמארטפון רגיל. החוקרים התבססו על מסך גמיש מסוג OLED של LG ברזולוציה של 720 על 1,280. למעשה מדובר באותו מסך בו השתמשה LG עבור ה-G פלקס הראשון שהשיקה ב-2013. מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 4.4, מעט ישנה, אבל התוצאה מרשימה ביותר.
המכשיר נחשף בכנס בהולנד שנפתח אתמול (ד'). עם זאת, צוות החוקרים בראשותו של ד"ר רואל ורטגאאל סבור שרק עוד כ-5 שנים נראה מכשירים כאלה בשוק הרחב.