$
הייטק והון סיכון

העדשה של Deep Optics תפתור את כאבי הראש של משקפי ה-VR

הסטארט-אפ הישראלי גייס 4 מיליון דולר. העדשות החכמות שפיתח מבוססות על קריסטל נוזלי, שמשנה את צורתו בהתאם למידע שהוא מקבל מחיישן במשקפיים. הפיתוח ישים גם במשקפי מולטי-פוקל וגם בשוק המציאות המדומה

אסף גלעד 13:4629.02.16

Deep Optics, חברה ישראלית חדשה שפיתחה עדשות חכמות המשנות את צורתן בהתאם לתנועות העין, גייסה 4 מיליון דולר מקבוצה של משקיעי צמרת שביניהם פיל צ'ן, לשעבר סמנכ"ל התוכן של HTC, מי שהוביל את פרויקט המציאות המדומה VIVE והקים לאחרונה בטייואן את קרן ההשקעות אטומיק-14; אסילור הצרפתית, יצרנית העדשות האופטיות הגדולה בעולם; וקבוצה של משקיעים פרטיים בראשות סער וילף, יזם סדרתי שהיה בין מייסדי FraudSceinces שנמכרה לפייפאל. וילף הוא אחד מארבעת מייסדי החברה, המשקיע הראשון בה ומי שמשמש גם כיו"ר שלה.  

וילף הצטרף לשלושת היזמים יריב חדד, יואב ידין ואלכס אלון, צוות ההנדסה הבכיר לשעבר בחברת העדשות למצלמות הסלולריות הישראלית dblur, שנמכרה לטסרה.

הארבעה פיתחו משקפיים חכמים שנועדו להחליף את משקפי המולטי פוקל. משקפי המולטי-פוקל הקיימים מאלצים את העיניים להסתכל בכל פעם דרך עדשה אחרת בהתאם למרחק, המשקפיים של דיפ אופטיקס חוסכים זאת על ידי חיישן שמזהה את תנועות העיניים ועדשה שמשנה את מקדם השבירה שלה בהתאם.

 

משקפיים של דיפ אופטיקס. עדשות קריסטל וחיישני תנועה משקפיים של דיפ אופטיקס. עדשות קריסטל וחיישני תנועה

 

העדשה של החברה הישראלית מבוססת על קריסטל נוזלי, אותו החומר ממנו עשויים מסכי טלוויזית LCD, שמסוגל לשנות את צורתו ולספק מקדמי שבירת אור לפי דרישה. בפועל מפעילה דיפ אופטיקס שדה חשמלי שמסובב את מולקולות הקריסטל הנוזלי, כך שבכל נקודה ונקודה הן מסתדרות בזוית אחרת, אפקט שמייצר מקדם שבירה דינמי. את ה"הוראה" לשנות את התצורה שלהן הן מקבלות מחיישנים העוקבים אחר תנועת העיניים ומזהים להיכן הן מסתכלות ובאיזו נקודה במרחב הן מתמקדות.

 

יריב חדד, שותף מייסד ומנכ"ל דיפ אופטיקס יריב חדד, שותף מייסד ומנכ"ל דיפ אופטיקס

 

"לעין האנושית יש יכולת מיקוד טבעית שהולכת ומתנוונת עם הגיל", אומר יריב חדד, שותף מייסד ומנכ"ל דיפ אופטיקס. "משקפי המולטי-פוקל הנוכחיים מפצים על הדעיכה הזו, אבל הם לא יכולים לשנות את התיקון האופטי בהתאם לצורך. הפתרון הדינמי שאנחנו מציעים דומה למנגנון המיקוד האנושי הטבעי, כך שבעצם, בנוסף לביצועי עדשה עדיפים, הוא דורש רק תקופת הסתגלות קצרה, אם בכלל".

 

דיפ אופטיקס מעוניינת למכור את המשקפיים שלה, אותם היא מכנה "אומני-פוקל", במחיר לצרכן של כ-500 דולר, בדומה למחירים בהם נמכרים כיום משקפי מולטי-פוקל. עם זאת, החברה תתקשה להבטיח מחיר אטרקטיבי בתחילת דרכה והמוצרים שלה ייצאו לשוק רק בעוד שנתיים או שלוש.

 

במקביל, מעוניינים בדיפ אופטיקס ליישם את הטכנולוגיה שלהם גם בשוק הצומח של משקפי מציאות מוגברת (AR) ומדומה (VR). במקרה זה, הטכנולוגיה אמורה לפתור את אחד מכאבי הראש הגדולים של התחום, תרתי משמע. המשתמשים במשקפי המציאות המדומה מדווחים על תופעות לוואי כגון בחילות, כאבי ראש, מחלות ים, טשטוש וכאבים בשרירי העיניים.

 

אלה נגרמים בדרך כלל מאותה בעיה: קיים חוסר חפיפה מובנה בין המרחק הנתפס של האובייקט הווירטואלי המוקרן לעין ובין המרחק הפיזי. כלומר, מטוס וירטואלי שמעופף בשמיים נראה למשתמש כאילו הוא במרחק של מאות מטרים ממנו למרות שהוא מוקרן על עדשה שמצויה רק כמה סנטימטרים מהעין. הסתירה הזו מטעה את המיקוד הטבעי של העין וגורמת לתופעות הלוואי. בדיפ אופטיקס טוענים כי על ידי מניפולציה של העדשה הדינמית שלהם, ניתן יהיה לפתור את בעיות החפיפה. זהו, אגב, אתגר דומה לזה שאיתו מתמודדת חברת המציאות המוגברת Magic Leap, שמעוניינת להציג לעין תמונה סינטטית שתשתלב היטב בסביבה הטבעית, ככל הנראה על ידי מניפולציה של עדשת הפוקוס.

 

החברה לא מתחרה, אמנם, במגי'ק ליפ, אך בשנה האחרונה היא נמצאת בתחרות עם Pixel Optics האמריקאית, שפשטה את הרגל ונקנתה על ידי התאגיד היפני מיצוי כמיקל. החברה החדשה שהוקמה בעקבות זאת, Whole You, צפויה להשיק פתרון מיקוד אוטומטי מתחרה. דיפ אופטיקס ממוקמת בפתח תקווה ומעסיקה כיום 8 עובדים. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x