מאקרו טכנולוגי
משחקים בשלג: האם קנדה תציל חברת גיימינג מהשתלטות עוינת?
יוביסופט, אחת ממפתחות המשחקים הבולטות בעולם, חששה מהשתלטות עוינת מצד תאגיד מדיה צרפתי ופנתה לראש ממשלת קנדה בבקשה לעזרה. ג'סטין טרודו נרתם לסייע
יוביסופט היא אחת ממפתחות המשחקים הבולטות בעולם, וסיפקה הצלחות כמו סדרת Assassin’s Creed. אלא שכעת היא עומדת לפני סכנה גדולה, שאי אפשר להתגבר עליה בעזרת נשק וירטואלי וצירופי מקשים: ניסיון השתלטות עוינת מצד Vivendi. תאגיד המדיה הצרפתי, שסובל ממוניטין של שירות גרוע, מחזיק ב־15% מיוביסופט והוא רוצה יותר.
- איחוד בעולם הגיימינג: מיקרוסופט תבטל את ההפרדה בין האקסבוקס ל-PC
- טומב ריידר החדש: גרפיקה מרשימה ועלילה שלא ממריאה
- הספקטרום מתרחב: קונסולת המשחקים שמבוססת על המחשב הקלאסי חוזרת
ביוביסופט (חברה צרפתית במקור, אם כי עיקר הפעילות שלה היום היא בקנדה) כל כך חוששים מתרחיש כזה שהם פנו לבקש עזרה ממקור לא צפוי: ממשלת קנדה, מדינה שבה היא מעסיקה 3,000 עובדים. ראש הממשלה ג'סטין טרודו לוקח אותה ברצינות, וביקר השבוע במשרדי החברה במונטריאול כדי לבדוק כיצד יוכל לסייע.
לא מדובר בגימיק. קנדה הפכה בשנים האחרונות למרכז העולמי השלישי בגודלו של תעשיית המשחקים, אחרי ארה"ב ויפן. חברות משחקים מוערכות כמו Bioware, פירנה ו־Relic מגיעות מהמדינה, וכמעט כל חברת גיימינג עולמית מחזיקה בה משרדים. למעשה, מדובר בתעשייה שאחראית ל־0.2% מהתמ"ג הקנדי. לא רק המגזר הפרטי צריך לקבל קרדיט על כך: התוכניות הממשלתיות להשקעה בעסקים זעירים בקנדה השקיעו מיליוני דולרים בפרויקטים של עשרות חברות משחקים.
ממשלת קנדה אינה היחידה שעוסקת בעידוד תעשיית הגיימינג. דרום קוריאה עשתה זאת עוד בשנות השמונים, ומדינות כמו איסלנד מעניקות הטבות מס והקלות מיוחדות לחברות משחקים כדי למשוך כוח אדם איכותי למדינה. סינגפור הקימה לאחרונה ארגון ממשלתי שמעודד חברות גיימינג להעתיק את משרדיהן לשם. וישראל?