פרימיירה בסלון: הסטארט-אפ החדש של שון פארקר
מייסד נאפסטר מקים סטארט-אפ שיביא סרטים פופולריים לסלון הביתי במקביל ליציאתם לאקרנים ובאופן חוקי לחלוטין, כמה אולפנים גדולים כבר הביעו עניין בפרויקט
יוצא נאפסטר ונשיא פייסבוק לשעבר, שון פארקר, מקים סטארט-אפ חדש שיאפשר למשתמשים לצפות בסרטי קולנוע חדשים ביום עלייתם למסך, ובאופן חוקי לחלוטין – כך לפי דיווח של "ורייאיטי"
- בעקבות סנאפצ'ט: פייסבוק רכשה אפליקציית החלפת פרצופים
- הגיוס המוצלח של מירקט הפך לסיוט שמחייב אותה לשנות כיוון
- דיווח: אובר קיבלה אלפי תלונות על אונס והטרדה
הסטארט-אפ, שמכונה The Screening Room, ישווק ממיר ייחודי בעלות של 150 דולר. בתיאום עם אולפני הסרטים בהוליווד, יספק הממיר גישה לסרטים פופלריים כבר ביום הבכורה שלהם, בעלות של 50 דולר לצפייה אחת. אולפני הסרטים עתידים לקבל נתח משמעותי מכל צפייה, בדמות עמלה של 20 דולר. מפיצי הסרט עתידים לקבל עמלה של 10 דולר. בנוסף, על מנת לצמצם את הפגיעה בהכנסה של אולמות הקולנוע, כל רכישה תזכה את המשתמש בכרטיס זוגי חינם לאותו הסרט, בתקווה שהקניות בדוכני המזון יקזזו במעט את ההפסדים מאבדן מכירת הכרטיס.
לדברי מקורות, בחודשים האחרונים ערכו נציגי הסטארט-אפ פגישות עם כל האולפנים הגדולים. אולפנים דוגמת יוניברסל, פוקס וסוני כבר הביעו עניין משמעותי במיזם, ובוחנים לעומק את התוכנית העסקית שלו ואת התנאים שמוצעים להם. עם זאת, השיחות נמצאות עדיין בשלבים ראשוניים. מנגד לפחות אולפן משמעותי אחד, דיסני, לא מעוניין לקחת חלק במיזם.
בעלי אולמות הקולנוע עתידים להוות חסם משמעותי להצלחת המיזם. השוק האמריקאי נשלט על ידי שתי רשתות בתי קולנוע גדולות, AMC ו-Cineplex,ואלה לא יסכימו לצמצם את טווח הזמן בו הן נהנות מבלעדיות על הצגת סרטים חדשים, ועומד על 90 יום בממוצע. מרבית האולפנים והמפיצים נרתעים מהתעמתות ישירה עם רשתות בתי הקולנוע, שאחראיות לנתח ניכר מהכנסות הסרט.