$
חדשות טכנולוגיה

כמעט אנושית: סופיה היא הרובוטית הכי מגניבה ומפחידה בעולם

דיוויד הנסון חשף בפסטיבל SXSW את האנדרואידית סופיה, רובוטית בעלת 60 הבעות פנים, שמסוגלת לזהות אנשים ולפנות אליהם בשמם. מטריד ומרשים כאחד

הראל עילם 16:1621.03.16

פסטיבל הטכנולוגיה והמדיה SXSW באוסטין הפך בשנים האחרונות למכה של חובבי הטכנולוגיה ולא מעט חברות ואפליקציות חדשות פרצו לשוק דרכו. השנה, נראה כי פריצת הדרך היא לא בתחום האפליקציות אלא בתחום הרובוטיקה – הנהלת הפסטיבל הכריזה אמש (א') כי האישה המצולמת ביותר במפגש הייתה סופיה, הרובוט האנושי ביותר אי פעם.

 

סופיה היא היצירה החדשה ביותר של ד"ר דיוויד הנסון, שנחשב לאחד הממציאים המובילים בתחום הרובוטיקה בעשור האחרון. הנסון כבר יצר רובוטים המבוססים על אנשים אמיתיים (כולל אנדרואיד שחיקה את אלברט איינשטיין), חומר פלסטיקי דמוי עור אותו הוא מכנה פלאבר וכן את האלגוריתם Character Engine AI, שיוצר אינטליגנציה מלאכותית בעלת רגשות שמסוגלת לזהות קולות. הוא עבד בעבר במחלקת האפקטים המיוחדים של דיסני, וכיום הוא עובד יחד עם אינטל ו-IBM על פיתוח אינטליגנציה מלאכותית.

 

 

בפסטיבל, הנסון הציג את סופיה בפני אלפי מבקרים ועיתונאים. התגובות בתקשורת נעו בין דחיה – CNET כינו את סופיה "פריק בעלת עיניים מטורפות" ואילו אחרים הגדירו אותה כ"יפיפייה". הפנים של האנדרואיד עוצבו בהשראת אשתו של הנסון.

 

החידוש הגדול בסופיה, שנוצרה לפני כשנה, הוא השילוב של מערכת מנועים זעירים שמאפשרת לפניה ללבוש למעלה מ-60 הבעות – לחייך, לזעוף, לכעוס ועוד. בנוסף, הנסון שילב בעיניים של סופיה מצלמות זעירות, שמאפשרות לה לראות את הנעשה בסביבה, לזהות אנשים ולעקוב אחרי התנועות שלהם. בדרך זו, היא מסוגלת לפנות אליהם באופן ישיר, בשמם האמיתי, ואף לקחת חלק בשיחה עם מספר אנשים בו זמנית. "אנחנו רוצים שסופיה תהיה מודעת ויצירתית כמו כל בן אדם", אמר הנסון בראיון עם CNBC.

 

מצלמות בעיניים ומנועים זעירים שמדמים שרירי פנים מצלמות בעיניים ומנועים זעירים שמדמים שרירי פנים צילום: CNBC

 

בשלב ראשון, הנסון רוצה שרובוטים כמו סופיה יקחו חלק בפסיכותרפיה, טיפול רפואי, חינוך ושירות לקוחות – מקומות שבהם ניתן למצוא יותר ויותר רובוטים בשנים האחרונות. כך למשל, הצבא האמריקאי משתמש ברובוטים לטיפול בנחתים הסובלים מהלם קרב וביפן רובוטים בבתי אבות מסייעים בטיפול באוכלוסייה המזדקנת. אבל להנסון יש חזון שאפתני הרבה יותר להמשך – הוא רוצה שסופיה תשמש כשגרירה טכנולוגית, שתסייע לבני אדם להתרגל לשינויים הטכנולוגיים שמתרחשים סביבם.

 

"זה יכול לעזור למנוע חלק מהסכנות של פיתוח אינטליגנציה מלאכותית" אומר הנסון, ומדבר על הניתוק המסוכן שנוצר בין אלגוריתמים שמחכימים משנה לשנה לעולם החומרי. הנסון מקווה שבעתיד, סופיה תסייע לחוקרים ליצור רובוטים שמבינים בני אדם טוב יותר, מכיוון שרובוטים ישולבו בתוך החברה שלנו. ככל שיותר רובוטים ישולבו בתעשייה, הצורך באינטליגנציה מלאכותית שתוכל להבין את המציאות ואת הרגשות האנושיים יגדל.

 

בעתיד הרחוק, הנסון מבטיח, לא יהיה הבדלים בין רובוטים ובני אדם – אם כי הוא ציין שהוא אישית מקווה שתמיד יהיה סימנים שמבדילים בין השניים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x