נפטר אנדי גרוב, חלוץ תעשיית השבבים והמנכ"ל האגדי של אינטל
גרוב היה העובד הראשון של חברת אינטל ונחשב לאחד האנשים שעיצבו את תעשיית הטכנולוגיה, הוא הוביל את מהפכת השבבים של שנות השמונים ונבחר לאיש השנה של מגזין "טיים" ב-1997
ד"ר אנדרו (אנדי) גרוב, יהודי הונגרי/אמריקאי, העובד הראשון באינטל ואחד המנכ"לים הבכירים והנערצים בתעשיית ההייטק, נפטר אמש (ב') בגיל 79. סיבת מותו אינה ידועה, אבל ההערכות הן שמדובר בתוצאה של מחלת הפרקינסון ממנה סבל ב-16 השנים האחרונות.
- ריפליי הישראלית נמכרת לאינטל בכ-170 מיליון דולר
- השבב חזר להיות שובב
- מנכ"ל טאואר: "יש אנשים שנהנים לעשות כסף מהריסה, אני נהנה מעשייה"
רבים רואים בגרוב את האחראי לא רק לצמיחה המהירה של אינטל, אלא של כל תעשיית השבבים האמריקאית ושל עמק הסיליקון שצמח סביבה בשנות השישים עד השמונים. הוא מונה למנכ"ל אינטל ב-1987, ותוך 11 שנים הצליח להגדיל את הכנסות החברה ב-1,500%, בין השאר בזכות המיתוג המוצלח של מעבדי פנטיום, ששינו את תעשיית המחשב האישי באותם שנים. ב-1997 הוא הוגדר כ"איש השנה" של מגזין טיים.
גרוב נולד ב-1936 בהונגריה. הוא ומשפחתו הצליחו להימלט מהטבח הנאצי ב-1944 ומהדיכוי הסובייטי לאחר המרד ההונגרי ב-1956. אז ברח לארצות הברית.גרוב הוא בעל דוקטורט בהנדסה כימית מאוניברסיטת ברקלי בקליפורניה. הוא עבד במשך שנים בחברת פיירצ'יילד, שם הכיר את גורדון מור ורוברט נויס, מייסדי אינטל. גרוב היה העובד הראשון שהם שכרו לחברה ובראשית דרכה היה אחראי על עיצוב המעבדים הראשונים שפיתחה. במרוצת השנים הוא אף הפך לסמנכ"ל תפעול, ליועץ ובהמשך גם לנשיא, יו"ר ומנכ"ל החברה. גרוב היה מבין הבכירים באינטל שהפנו אותה אל המיקרו-מעבדים, ומי ששכנע את חברת IBM להשתמש במוצרים ש אינטל באופן בלעדי.
גרוב התפרסם בזכות החשיבה האנליטית והכנה שלו. עובדיו אמרו שמעולם "לא פחדו לדבר עם אנדי". הוא היה חבר טוב ומנטור לסטיב ג'ובס, וטים קוק, המנכ"ל הנוכחי של אפל, אמר עליו שהיה "אחד הענקים של עולם הטכנולוגיה".
הצלחתו נבעה מסגנון הניהול שלו: הוא דרש מכל העובדים והמנהלים בחברה להיות ערוכים לשינויים – לא רק של טכנולוגיות חדשות, אלא גם של מוצרים, קהלים ואתגרים חדשים. הוא התייחס לחברה כאל ישות חיה, שכל הזמן צריכה להשיל את עורה ולהמציא את עצמה מחדש. המוטו שלו היה "רק הפרנואידים שורדים", וזו גם הכותרת שנתן לספר הניהול הראשון שפרסם ב-1996.
מחלת הפרקינסון הקשתה על גרוב להמשיך לעבוד. הוא פרש מאינטל ב-2005 והשקיע לא מעט מזמנו והונו הפרטי בעמותות מחקר שעוסקות במציאת תרופה לפרקינסון ומחלות ניווניות נוספות.