השבב חזר להיות שובב
מי שכבר הספיד את תעשיית השבבים הישראלית טעה בגדול. המשקיעים שלא הקשיבו לטרנדים קוצרים עכשיו את הפירות
ביכו את תעשיית השבבים הישראלית, קברו אותה ואף הפסיקו להשקיע בה לחלוטין, למרות שלאורך כל שנות ההייטק הישראלי האקזיטים הטובים ביותר הגיעו מחברות בתחום זה – אקזיטים דוגמת דיון נטוורקס, DSPC, ברודלייט, פרוביג'נט ואנוביט. אבל לאחר שהתחום הפך להיות יקר מאוד להשקעה וגרם לשורת
עם זאת היו משקיעים דוגמת בסמר, פיטנגו, JVP ואחרים שהבינו שאסור לנטוש את התחום אלא לחפש את ההשקעות הטובות בו ולא לייבש את הביצה הזו. בתוך תקופה לא ארוכה נמכרו שתי חברות שבבים חדשות לחברות בינלאומיות: סוני רכשה את יצרנית השבבים לדור הרביעי אלטייר ב־212 מיליון דולר וסיסקו עומדת לרכוש את חברת Leaba הצעירה בכ־380 מיליון דולר.
שתי רכישות אלה לצד הרכישה בסוף 2015 של אנפורנה של אביגדור ווילנץ על ידי אמזון והרכישה של איזיצ'יפ על ידי מלאנוקס, מוכיחים שתחום השבבים בישראל חי ובועט ואפילו מייצר אקזיטים ראויים ביותר. בארץ יש כיום את אחד ממאגרי המוחות הטובים בעולם בתחום זה ורובו ככולו מועסק על ידי חברות רב לאומיות דוגמת ברודקום, סיסקו ואינטל.
למה רוכשים את ליבה? האקזיט האחרון של חברת Leaba הוכיח שמשקיע אשר מאמין בתחום ומאמין ביזמים ולא מקשיב לטרנדים יזכה לאקזיטים הטובים ביותר. אייל דגן ועופר עיני, היזמים המובילים של Leaba, הביאו הצלחה מרשימה לאדם פישר ורמי ברכה במכירת דיון נטוורקס ועכשיו הם עושים זאת שוב עם מכירה מהירה של Leaba לסיסקו.
בכיר בתעשייה מסביר שהאקזיט של Leaba "אינו נתפס", לנוכח העובדה שזו חברה מאוד צעירה עם מוצר שאינו מוגמר עדיין בשוק שאין בו הרבה מהפכות. בכיר אחד אמר ל"כלכליסט" שאחת הסיבות לרכישה הגדולה של החברה היא תוצאה של הרצון של סיסקו לקבל את הצוות המוכשר שהם הצליחו לגבש. "זו אינה רכישה רק של טכנולוגיה ישראלית אלא בעיקר רכישה של כוח אדם מוכשר בתחום הזה".