Beamr של שרון כרמל מגייסת 15 מיליון דולר ורוכשת את ונגארד וידיאו האמריקאית
בימר הישראלית מגייסת 15 מיליון דולר כדי לרכוש את ונגארד וידיאו, שמעסיקה 50 איש בפאלו אלטו ומשרתת לקוחות ענק כמו נטפליקס ומיקרוסופט. החברות יציעו אלגוריתם לדחיסה וכיווץ של קבצי וידיאו שיהפוך את אתרי הצפייה הישירה החוקיים למהירים יותר
חברת הסטארט-אפ בימר (Beamr) של בכירי אמבלייז לשעבר שרון כרמל ודרור גיל מגייסת 15 מיליון דולר ורוכשת את Vanguard Video מפאלו אלטו, שפיתחה טכנולוגיה לדחיסת סרטוני וידיאו ומשרתת חברות כמו נטפליקס ומיקרוסופט. סכום הרכישה לא הוכרז, אך הוא מוערך במיליוני דולרים בודדים. בעקבות הרכישה, תהפוך בימר לאחת החברות הגדולות בעולם בתחום דחיסת הווידיאו לאתרי צפייה ישירה, ותעסיק 80 איש במרכזים בתל אביב, סנט פטרסבורג ופאלו אלטו.
- Stratoscale מגייסת עוד 27 מיליון דולר
- אקסונייז מגייסת 1.5 מיליון דולר למערכת הפעלה עבור אינטרנט הדברים
- מייסדי צ'ק מגייסים 13 מיליון דולר לסטארט-אפ חדש בתחום הביטוח
את הסיבוב החדש מוביל המשקיע טל ברנוח, שהשקיע בחברה עוד בסיבוב הסיד שלה, ומשקיע בה כעת גם עם חברת ההשקעות שלו לחברות בוגרות, Disruptive Growth, ששייכת לקבוצת ההשקעות שהקים תחת המותג Disruptive, ומתמחה בהשקעות בחברות בוגרות מהפורטפוליו של ברנוח. בנוסף לבימר, ברנוח השקיע מאותה חברה גם בסטארט-אפים בוגרים כמו חברת הפצת התוכנה והפרסום במובייל איירון סורס ובחברת הווידיאו-קאשינג Qwilt.
אל הסיבוב החדש מצטרפות גם המשקיעות הקיימות בבימר, קרן מרקר של יובל שחר ואוהד פינקלשטיין, וקרן Innovation Endeavors של יו"ר גוגל אריק שמידט והישראלי דרור ברמן. עם הגיוס, עומד סך ההון שגייסה בימר מאז הוקמה ב-2009 ל-27 מיליון דולר.
בימר התפרסמה בזכות תוכנת JPEGmini שהפכה פופולרית בשנים האחרונות באתרי מסחר אלקטרוני. התוכנה מאפשרת לקצר את זמן הטעינה של תמונות המוצגות באתר על ידי קיצוץ של עד 80% מנפח התמונה, תוך שמירה על האיכות שלהן. בין לקוחותיה בתחום: אתר הבידור 9GAG, ושירות נטפליקס שמשתמש בבימר להצגת תמונות של סרטים וסדרות.
בהמשך עברה בימר גם לתחום הווידיאו ושחררה לשוק שירות מבוסס ענן, שמותקן באתרי וידיאו לצפייה ישירה ומסייע להם להאיץ את הזרמת הסרטונים על ידי זיהוי מקטעים אחידים ומחיקת פיקסלים מיותרים. מלבד משטחים אחידים, בימר מזהה גם שטחים שוליים בתמונה, כמו למשל רקע כהה מאחורי דמות, רקעים ואובייקטים שאינם במרכז הפריים ושניתן להפחית בהם את מספר הביטים כדי לחסוך בנפח ובזמן ההטענה. בדרך זו ניתן להפחית את קצב ההזרמה המינימלי לצפייה בסרט בעד 40% ,ובכ-20-30% בממוצע. כך אפשר לצפות בסרטון שדורש מהירות הקרנה של 5 מגה ביט לשנייה, למשל, גם בתשתית שתומכת במהירות של 3.5 מגה ביט לשנייה. בין המתחרות שלה אפשר למנות חברות כמו Eye.io ו-Cinova Media.
באופן דומה מצמצמת בימר את זמן טעינת הסרטונים (buffering). בתחום זה משרתת בימר לקוחות כמו שירות הסטרימינג Crackle של אולפני סוני ואת אתר הסטרימינג M-Go של אולפני דרימוורקס וטכניקולור, שנמכר לאחרונה ל- NBC Universal.
"זה מראה שחברות ישראליות יכולות לרכוש ולא רק להימכר"
בימר מציעה שירות שדרש בעבר סיוע של שבבים וחומרה והיום הוא מבוצע כשירות מבוסס ענן. "אתה מקבל את השירות הזה במהירות ובביצועים שמשתווים לאלה שחומרה מפיקה, אבל היופי הוא קנה המידה, כלומר היכולת לגדול בקצבים גדולים ללא הוצאות על ציוד", אומר שרון כרמל, המנכ"ל והמייסד של בימר.
ובעוד שבימר מתמחה בשיפור דחיסה והזרמה של סרטונים, הנרכשת הרוסית-אמריקאית, ונגארד וידיאו, מתמחה בטכנולוגיית דחיסה לדפדפנים שונים, כלומר מוצר משלים לזה של בימר. היא מתחרה ביצרניות כגון Main Concept הגרמנית ו-Ittiam ההודית. רכישתה תאפשר לבימר לשלוט באופטימיזציה ובמזעור הקובץ כבר מפעולת הדחיסה וכן להפיץ אותה ללקוחותיה של ונגארד: נטפליקס, מיקרוסופט, אוויה, דלת ו-IBM. כמו כן, הרכישה הופכת את בימר לחברה ישראלית שמפעילה מרכז פיתוח בסנט פטרסבורג ומרכז פיתוח ועסקים בפאלו אלטו שבעמק הסיליקון. בימר, שמעסיקה במגדל לוינשטיין בתל אביב 30 עובדים, תצרף אליה חברה שמעסיקה 50 איש לפעילות בינלאומית תחת הנהלה ישראלית.
את בימר הקים ומנהל שרון כרמל, ממייסדי אמבלייז סיסטמס ולאחר מכן BeInSync, שנמכרה בכ-30 מיליון דולר לפיניקס טכנולוג'יס האמריקאית. המשקיע החדש בבימר, טל ברנוח, היה שותפו של כרמל באקזיט כמייסד משותף.
אל כרמל הצטרף דרור גיל, מי שהיה סמנכ"ל הטכנולוגיות בחברת השבבים של אמבלייז (סמיקונדקטור) ומשמש כיום הן כסמנכ"ל הטכנולוגיות של בימר, והן כסמנכ"ל השיווק שלה. את פעילות החברה בארה"ב מנהל אלי לוביץ, לשעבר בכיר בסאיטקס ולאחר מכן בחטיבת הדפוס של קודאק.
"רבים משווים אותנו לחברה הבדיונית 'פייד פייפר' שמוצגת בסדרה 'עמק הסיליקון'", אומר ל"כלכליסט" דרור גיל, סמנכ"ל בחברה (בסדרה מפתח הגיבור אלגוריתם דחיסה מתקדם. א"ג). "כדי להעצים את האלמנט הקומי בסדרה, חיפשו בעיה שאינה ניתנת לפתרון: לדחוס את מה שבלאו הכי כבר דחוס, אבל להכפיל זאת בלי לפגוע באיכות. אז אנחנו מעין 'פייד פייפר' בעצמנו".
"הרכישה הזו מוכיחה שחברות ישראליות יודעות גם לרכוש ולא רק להימכר", אומר ל"כלכליסט" טל ברנוח, שהוביל את ההשקעה החדשה, בתגובה על הביקורת שהשמיע לאחרונה ח"כ מנואל טרכטנברג על תרבות האקזיטים. "אומרים שיזמים ישראלים לא יודעי לבנות חברה לטווח הארוך. אבל באיירון סורס, השקעה נוספת שלי, רכשנו את סופרסוניק, וכאן בבימר אנחנו רוכשים חברה אמריקאית. ולמה שהאמריקאים ירכשו אותנו ולא ההפך?", הוא שואל. "הרכישה הזו הופכת את בימר לחברה גלובלית, שמקבלת מוצר משלים והופכת למובילת השוק שבו היא פועלת".
שתי החברות מתמחות בתקני הווידיאו הנפוצים כיום: תקן הוידיאו המקובל H.264 ותקן הווידיאו העתידי HEVC שמשמש כבר כעת לשידור תכנים שצולמו באיכות 4K.