$
חדשות טכנולוגיה

אפל לא לבד: ה-FBI אילצה גם את גוגל לסייע לה לפרוץ למכשירים

הבולשת האמריקאית השתמשה בחוק מהמאה ה-18 על מנת לחייב את גוגל ואת אפל לסייע לה לפרוץ למכשירים ב-63 מקרים נוספים לפחות. מגוגל נמסר: "מעולם לא התבקשנו ליצור דלתות אחוריות ונתנגד בתקיפות לכל צו שכזה"

עומר כביר 11:0431.03.16
רק למקרים יוצאים דופן? ה-FBI השתמשה בחוק מהמאה ה-18 על מנת לחייב את אפל ואת גוגל לסייע לה לפרוץ למכשירי iOS ואנדרואיד ב-63 מקרים שונים לפחות – כך לפי נתונים שמפרסם איגוד זכויות האזרח הוותיק ACLU.

מוקדם יותר השבוע הודיע משרד המשפטים שה-FBI הצליחה לפרוץ בכוחות עצמה לאייפון של המחבל מפיגוע הירי בסן ברנרדינו, ולכן ניתן לבטל את הצו שחייב את אפל לסייע לה בפריצה למכשיר. המהלך גדע במפתיע את הליך הערעור של אפל.

 

אפל וגוגל מהוות למעשה דואופול בשוק מערכות ההפעלה אפל וגוגל מהוות למעשה דואופול בשוק מערכות ההפעלה צילום: ויקיפדיה

 

לאורך ההליך המשפטי שב וטען הממשל שבניגוד לטענות אפל התיק עוסק במכשיר אייפון אחד בלבד, ושטענות אפל שלפיהן היענות לצו תיצור תקדים מסוכן הן לא יותר ממסע הפחדה (מה שלא הפריע למשרד המשפטים לטעון, אחרי שנסוג מבקשתו ליישם את הצו, שינצל את התקדים המשפטי שנוצר בהוצאתו כדי לחייב חברות טכנולוגיה לסייע לו במקרים עתידיים).

 

כבר במהלך הדיונים המשפטיים התברר שטענות אלו לא מחזיקות מים. אפל חשפה שהתבקשה לסייע ל-FBI לפרוץ למכשירי אייפון ב-12 מקרים נוספים, ובתיק דומה שהתנהל בניו יורק פסק בית המשפט לטובתה של אפל.

 

אפל חשפה עוד קודם לכן 12 מקרים דומים אפל חשפה עוד קודם לכן 12 מקרים דומים צילום: בלומברג

 

ואולם, כעת מתברר ההיקף המלא של בקשות הממשל מאפל ומגוגל, שביחד מהוות דואופול דה-פקטו בשוק מערכות ההפעלה למכשירי מובייל, לסייע לו לפרוץ למכשירים. לפי נתוני ACLU, יש בארה"ב לפחות 63 מקרים נוספים שבהם ביקשה ה-FBI מאפל או מגוגל לסייע להן על סמך החוק מהמאה ה-18, All Writs Act, שבו עשתה שימוש גם במקרה בקליפורניה.

 

לדברי הארגון, מקרים אלו מצטרפים ל-12 המקרים שעליהם דיווחה אפל, ולמקרה נוסף במסצ'וסטס שטרם וודא באופן מלא, בגלל קושי בגישה למסמכים מתאימים. כל המקרים, כך נראה, אינם קשורים לטרור אלא עוסקים בעבירות סמים. ובכל מקרה יכול להיות יותר ממכשיר אחד שהחברות התבקשו לסייע בפריצה אליו.

 

"ה-FBI רוצה שתחשבו שהיא משתמשת ב-All Writs Act על מנת לחייב חברות טכנולוגיה לסייע לה לפרוץ למכשירים רק בנסיבות יוצאות דופן", כתבה אחת מהיועצות המשפטיות של ה-ACLU, עו"ד אליזה סוורן-בקר. "אבל מתברר שבקשות מהסוג הזה הן די רגילות".

 

מרבית הבקשות שונות מזו שנגעה לאייפון של המחבל מסן-ברנרדינו. במקרה זה, התבקשה אפל ליצור גרסה חדשה של מערכת ההפעלה שלה – דלת אחורית שיכולה ליפול לידיים של מדינות עוינות וגורמים פליליים. אולם במקרים האחרים נראה שהחברות התבקשו לספק סיוע פשוט יותר דוגמת איפוס הסיסמה של המשתמש.

 

מגוגל נמסר בתגובה ל"וול-סטריט ג'ורנל": "אנחנו בוחנים בקפדנות זימונים וצווים על מנת לוודא שהם עומדים הן בלשון והן ברוח החוק. עם זאת, מעולם לא קיבלנו צו כמו זה שאפל נלחמה נגדו, שדורש מאתנו ליצור כלים חדשים שיפגעו באבטחת המוצרים שלהם. אנחנו נתנגד בתקיפות לכל צו שכזה".

 

בינתיים, ה-FBI כבר מנצלת את יכולות-העל החדשות שלה לפרוץ למכשירי אייפון, אייפד ואייפוד על מנת לסייע לרשויות אכיפת חוק במקרים אחרים. לפי דיווח של אי-פי, הבולשת הסכימה לסייע לתובעים בארקנסו לחדור לאייפון ולאייפוד של שני נערים שמואשמים ברצח בני זוג.

 

השניים, האנטר דרקסלר (18) וג'סטין סטאטון (15) מואשמים ברצח רוברט ופטרישיה קודג'ל בני ה-66 ביולי שעבר. לדברי התביעה, שיחות טלפון שניהל סטאטון מצביעות על כך שהוא השתמש במכשיר האייפוד שלו על מנת להעביר מידע על תוכנית הרצח ושייתכן שיש ראיות נוספות על המכשיר. לא נמסר איזה מידע מקווה התביעה לאתר על האייפון של דרקסלר. סניגורתו אמרה בתגובה שהיא לא מודאגת מחשיפת המידע שעל המכשיר.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x