הוועידה המוטסת
"תחום ה-AR וה-VR יהיה ענק, אבל ההשקעות בו מסוכנות"
השותף המנהל בפיטנגו מסמן את הטרנד החם של עמק הסיליקון בוועידה המוטסת של "כלכליסט"; דניאל כהן, שותף בכרמל ונצ'רס הצביע על הסטארט-אפים שמספקים שירותים לפי דרישה וסיון שמרי דהן מקומרה קפיטל הצביעה על טרנד כלכלת השיתוף
"תחום ה-AR וה-VR יהיה ענק, אבל ההשקעות בו מסוכנות" – כך הזהיר אייל ניב, שותף מנהל בפיטנגו, בוועידה המוטסת של "כלכליסט", שנערכה במהלך טיסה מתל אביב לסן פרנסיסקו. ניב דיבר עם כתב "כלכליסט", אסף גלעד, במסגרת פאנל על הטרנדים החמים ביותר בעמק הסיליקון. "תחום ה-VR ו-AR יתפוס אותנו בהרבה מקומות בחיים, אבל זה תחום עם קשיים רבי ממדים", הוא הסביר.
- שגריר ארה"ב: "החברות הישראליות מביאות את החדשנות והאמריקאיות את הגלובליות"
- ניר ברקת קורא להייטקיסטים להצטרף לשירות הציבורי: "זה התור של הדור שלנו"
- גיל שויד מזהיר: "המעשים של ממשלת ישראל דוחפים החוצה חברות הייטק בינלאומיות"
ניב תיאר גם את שינוי הכיוון שביצע אחד הסטארטאפים שבהם השקיע בעבר, פבלס, להתמקדות בעולם ה-AR: "פבלס הוקמה כדי לפתור בעיה של ממשקי 3D ומחוות תנועה בצורה חכמה, באמצעות למידת מכונה. הם הצליחו בזה, אבל הבינו שהם בתחום הלא נכון – טלוויזיות, מחשבים, קונסולת, תחום מיושן. אז חיפשנו תחום שמתחדש מהר ושיש בו שחקנים שיכולים להביא חדשנות. מצאנו את זה בתחום ה-AR, ושם יש את השחקנים הכי טובים ומעניינים – גוגל השקיעו מאות מיליונים, פייסבוק מיליארדים. החלטנו לקחת את הטכנולוגיה ולהמיר אותה למקום שיש בו מוצרים חדשים ושחקנים שיכולים להפוך את זה למוצר".
"שליח אחד יכול להביא 10 פיצות ל-10 אנשים שונים"
דניאל כהן, שותף כללי בכרמל ונצ'רס, סיפר על הטרנד של סטארט-אפים שמספקים שירותים לפי דרישה. "עם טלפון ביד אפשר לעשות הכל כאן ועכשיו – הזמנת מונית, כביסה, שטיפת מכוניות", הוא אמר. "זה אחד הטרנדים הגדולים וב-2016 האתגר הוא לקראות האם זה עובד בכל הפרמטרים. בעיה גדולה היא המודל הכלכלי. יש שוק, אבל האם אפשר לעשות כסף. חברה שבה אנו משקיעים נותנת פתרונות להזמנות אוכל לסטודנטים. הפתרון הזה רווחי, כי שליח אחד יכול להביא 10 פיצות ל-10 אנשים שונים. המשלוח עולה המון כסף, ואפשרות לרכז משלוח יש בה פוטנציאל עסקי חשוב".
סיון שמרי דהן, שותפה בקומרה קפיטל שמשקיעה ב-Fiverr, סיפרה על טרנד כלכלת השיתוף: "כלכלה שיתופית זה הדבר החשוב, זו הבשורה של התחום. זה לא רק שירות בצורה טוב יותר או להעלים את המתווך. זו מהפכה אמיתית וכלכלית. אנשים שמסיימים את הלימודים, יש להם גישה למקורות הכנסה שלא היו קודם. חלק כהכנסה נוספת, אחרים כהכנסה עיקרית. לעוד שכבות אוכלוסיה יש אפיקים חדשים להרוויח כסף. כשזה מגיע לפיבר יש אנשים מוכשרים ורציניים שמרוויחים מספיק כדי לקנות בית או מכונית או לממן תואר באמצעות מכירת שירותיהם. למשל מעצבת שסיימה ללמוד בשנקר יכולה להתחיל לעבוד ברשת של Fiverr ותוך רגע היא מחוברת לאלפי אנשים שרוצים לשכור את השירותים שלה. זו דרך העבודה החדשה, וזה נותן יכולת השתכרות בעולמות חדשים".
יוסי מולדבסקי, יו"ר פלאס ונצ'רס, הוסיף: "זה חלק ממגמה כללית של סטארט-אפים שמנסים לעשות טוב לעולם, להתמודד עם בעיות של רעב או עוני. אנחנו רואים מגמה להיכנס לעולמות ספציפיים כמו ספורט, אופנה או אמנות, שלוקחים טכנולוגיה ומשתמשים בה בדברים שפונים לקהל הרחב".