הוועידה המוטסת
מייסד קוויקסי חושף: בעוד מספר שבועות נשיק מוצר חדש
לפי ההערכות, מדובר במערכת אנליטיקס, שתאפשר גם למפרסמים וגם למפתחי אפליקציות להבין את דפוסי השימוש באפליקציות ולפעול בהתאם. קגן בוועידה המוטסת של כלכליסט: "אנחנו עומדים לפני השקה חשובה בתחום, אחרי פיתוח שדרש עוד ועוד פתרונות מחוץ לקופסה"
בשנה האחרונה ביצעה קוויקסי, חברת סטארט-אפ מעמק הסיליקון מספר שינויים במוצר שלה וביצעה גם כמה חילופי גברי בהנהלה, זעזוע שאפיין את הקשיים בהם נתקלה בפיתוח המוצר שלה, מנוע חיפוש לתכנים באפליקציות, אך לדברי תומר קגן, מנכ"ל ומייסד משותף בקוויקסי (Quixey), מנוע החיפוש לאפליקציות שגייס כ- 130 מיליון דולר בהובלת עליבאבא, החברה מצויה רק כמה שבועות מהשקה שתשנה את המסלול שעליו היא נמצאת.
"בתחילה, קוויקסי התמקדה בפיתוח מנוע חיפוש לאפליקציות ולתכנים באפליקציות. כלומר, במקום לחפש במנוע חיפוש רגיל, תוכל לחפש תכנים אצלנו ואנחנו נפתח לך את המידע הרלוונטי בתוך האפליקצייה הרלוונטית. אבל זה היה קשה ממה שחשבנו ודרש פריצות דרך טכנולוגיות. למעשה, זה היה תחום שבו איש לא הלך לפנינו", כך אמר קגן אתמול (ד') בארוע שערך לכבוד המשלחת הישראלית של Unitetech, הועידה המוטסת של "כלכליסט", בנק הפועלים ויונייטד איירליינס, שכללה יותר ממאה משקיעי הייטק ויזמי סטארט-אפ.
"נכון להיום, אנחנו עובדים באמצעות שיתוף פעולה עם חברות ומציעים חיפוש באפליקציות של עליבאבא, מיקרוסופט וספרינט וכבר יודעים שאפשר לפתור את הבעייה שהצבנו בפנינו. הבנו שלא ניתן לפתור אותה בבת אחת, אלא לפרק אותה ולפתור כל פעם חלק מהאתגרים. למרבה המזל, אנחנו עומדים כמה שבועות לפני השקה חשובה בתחום הזה, אחרי פיתוח שדרש עוד ועוד פתרונות מחוץ לקופסה".
קוויקסי נחשבת לחלוצת תחום ה- Deep Link, טכנולוגיה המאפשרת לחבר בין אפליקציות ולמשתמשים לדלג בקלות מאפליקציה לאפליקציה. בפועל, היא אמורה לאפשר למשתמשים להקליק על כפתור באפליקציה אחת ולהגיע לפיסת תוכן באפליקצייה אחרת. בתחום זה , מתחרה קוויקסי ב- URX, סטארט-אפ עמק סיליקוני נוסף. ההנחה היא כי השתיים התקשו עד כה להציג מנוע שעובד באופן מלא, בין השאר גם בגלל מאמצים נמרצים של אפל וגוגל לסגור ולגדר תכנים באפליקציות שלהן.
"כשהוקמנו היה קשה לאתר אפליקציות ולהבין מה כוחה של כל אפליקציה. אמרנו, בואו ונאפשר לא רק חיפוש של תכנים באפליקציות, אלא גם של כפתורים ופונקציות, ובנינו מחדש את תשתית החיפוש. הבכנו את אפל וגוגל וגייסנו הרבה כסף והיינו החברה הראשונה והמתקדמת ביותר בתחום הדיפ לינק, עד היום. ארבע שנים לאחר מכן, אנחנו מבינים את הקושי של האתגר שלקחנו על עצמנו - כשאתה בונה את אותו האלגוריתם שעובר ממקום למקום וממפה את פיסות התוכן אתה מבין כמה התחום הזה קשה. צריך לדעת וללמוד איך אפליקצייה מתנהגת, איך היא מתחברת לאפליקציות אחרות ומערכות הפעלה. כשהוקמנו אמרתי שזו בעייה שתעלה 100 מיליון דולר לפתור, אבל נוכל להתחיל עם כל סכום. בקרוב נשיק פתרון שידגיש את כל הטכנולוגיות שפיתחנו עד כה".
בשנה האחרונה עברה קוויקסי מדגש על פיתוח מנוע חיפוש עבור משתמש סופי, למנוע פרסום אפליקציות שמאפשר לשלב מודעות נייטיב דינמיות. ייחודה של קוויקסי הוא האפשרות להתאים את המודעה והתכנים שבה למשתמש על ידי הצגת תוכן רלוונטי מתוך האפליקציה. למשל, פרסומת להורדת אפליקציית חדשות תכיל תמונה או טקסט אקטואליים, ובאופן דומה אפליקציית ספורט תראה במודעה שלה משחק ספורט שנערך ברגע זה, למשל.
"חמש האפליקציות הפופולריות ביותר הן אפליקציות צ'ט, ואנחנו משתמשים בהן יותר, למשל, מאפלקיציות לקניות. אבל זה לא אומר שאפליקציה למכירת מכוניות חשובה פחות. אולי אנחנו פחות משתמשים בה, אבל עסקה שמובצעת דרכה יכולה להיות גדולה מאוד, כך ששימושיות של אפליקציה אינה חזות הכל", אומר קגן. "אנחנו לא אומרים, 'בואו ונחפש את האפליקציה שמבלים בה הכי הרבה זמן', אלא אילו תוצאות היא מביאה וגם האם היא מייצרת הכנסות או מסוגלת לבצע תשלומים, למשל. חשוב לנו להבדיל בין סוגים של עסקים ובין סוגים של עסקאות, כדי לתת למשתמש מידע רלוונטי יותר. אנחנו מפרקים את האפליקציות לגורמים ויודעים להבדיל בין שימוש לשימוש ולהוציא מידע רב בעל ערך מתוך כל אחת. שימושיות באפליקצייה של קניות רכב מראה הרבה מאוד גם על כוונות הרכישה של המשתמש"
קגן אינו מגלה מה הוא מתכוון להשיק, אך ככל הנראה מדובר במערכת אנליטיקס מתוחכמת, מעין מנוע שיאפשר גם למפרסמים וגם למפתחי אפליקציות להבין את דפוסי השימוש באפליקציות ולפעול בהתאם.
קויקסי מפעילה בישראל מרכז פיתוח המנוהל על ידי מור שלזינגר. קגן, בעצמו ישראלי שהיגר עם הוריו לישראל בגיל צעיר, והוא דובר עברית כמעט שוטפת. "ביליתי כל קיץ בילדות בישראל, יש לי משפחה בישראל, ויש לנו מרכז פיתוח מאוד מהותי לפעילות שלנו בישראל. כחברה אמריקאית עם משקיעים סינים ומרכז פיתוח ישראלי, אני יכול לומר שאנחנו נהנים מכל העולמות. אני עצמי חושב שישראל משמעותית לא פחות מעמק הסיליקון, וחברות ישראליות יכולות לחלום בגדול ולפתח דברים מדהימים שם אפילו מבלי להקים פעילות בעמק הסיליקון. ישראל יכולה לחלום בגדול וליצור טכנולוגיות בעצמה מבלי לעבור לכאן או להעמיד פנים שעוברים לכאן בשביל להצליח. אנחנו חושבים שכל מה שאפשר להשיג בעמק, אפשר להשיג גם בישראל. עליה להתחבר גם למשקיעים סיניים, כי התרבות הסינית , כמו הישראלית, מדברת על לזוז מהר ועל לעשות דברים מהר".