גוגל רוצה לבלוע את יאהו: שוקלת להגיש הצעה לרכישת עסקי הליבה של החברה
לפי הערכות של מתמודדת אחרת על הרכישה, וריזון, עסקי הליבה של יאהו שווים 8 מיליארד דולר מתוך שווי כולל של 34 מיליארד דולר של יאהו. הם כוללים את כל פעילות האינטרנט שלה, בשונה מאחזקותיה הפסיביות במניות עליבאבא, שמהוות את מרבית הערך הפיננסי של החברה
- יאהו מזהירה רוכשים פוטנציאליים: אנחנו בצרות
- "התרומה של ישראל ליאהו היא תרומה מכרעת"
- לכל המרבה במחיר: יאהו מבקשת לקבל הצעות רכישה עד ל-11 באפריל
עסקי הליבה של יאהו הוא שם כולל לכל פעילות האינטרנט שלה, בשונה מאחזקותיה הפסיביות במניות חברת עליבאבא שמהוות היום את מרבית הערך הפיננסי של החברה: דף הבית, ערוצי התוכן השונים, אתר החדשות יאהו ניוז, הפרסום צמוד החיפוש (מנוע החיפוש עצמו הוא בינג של מיקרוסופט), שירות המייל, אתר התמונות פליקר ואחרים.
חברה אחרת שכבר מצויה בשלב מתקדם יותר בנסיון לרכוש חלק מחברת האינטרנט הכושלת היא וריזון, שעל פי הסוכנות מתכננת להגיש בשבוע הבא הצעת רכש ראשונה. מלבד עסקי האינטרנט של יאהו ההצעה אמורה לכלול גם את רכישת האחזקות של יאהו ביאהו יפן, חברת הבת המשותפת ליאהו ולחברה היפנית סופטבנק, שנסחרת בנפרד בבורסת JASDAQ. בעקבות הדיווחים עלו מניות יאהו יפן ב-6.4%, כאשר מניות החברה האם דווקא הראו ירידה של 1.3%.
מספר רוכשות פוטנציאליות אחרות, טוענים בבלומברג, החליטו בשלב זה לוותר על הרכישה: מיקרוסופט, קומקאסט ו-AT&T. גורם אפשרי לכך הוא המידע הפיננסי שהחברה העבירה לחברות המתעניינות ומעיד כי מצבה גרוע אפילו יותר ממה שנראה קודם לכן: החברה צופה ירידה של 12% בהכנסותיה במהלך 2016, ירידה של 22% ברווח התפעולי וגידול בנתח ההכנסות מפרסום שהיא תידרש להעביר לשותפות עסקיות ל-23%.
על פי הערכת וריזון, עסקי הליבה של יאהו שווים כעת כ-8 מיליארד דולר בלבד מתוך שווי כולל של 34 מיליארד דולר. אחזקותיה ביאהו יפן שוות כ-8.5 מיליארד דולר נוספים, ורצונה של יאהו למכור את שני הנכסים בחבילה אחת הופך את העסקה לפחות נוחה לעיכול לחלק מהרוכשים הפוטנציאליים. במידה והחברה תבצע את הרכישה היא עשויה לפטר את המנכ"לית מאריסה מאייר ולמנות במקומה את מנכ"ל AOL (שמהווה היום חלק מוריזון) טים ארמסטרונג ואת סגנית נשיא החברה מארני וואלדן, שינהלו ביחד את AOL ואת מה שיישאר מיאהו כחברה-בת מאוחדת.