איחוד מערכות: האם גוגל מתכננת לאחד בין אנדרואיד וכרום OS?
חשיפת קוד המקור של חנות הפליי מגלה שהיא צפויה לתמוך בעתיד גם בהפעלה על מחשבי כרומבוק ולאפשר שימוש בלמעלה ממיליון אפליקציות אנדרואיד במחשבי כרום
כרום OS, מערכת ההפעלה של גוגל למחשבים שמתבססת על דפדפן הבית שלה ושדורשת חיבור זמין לאינטרנט נחלה עד כה הצלחה רק במערכות החינוך, בעיקר בארה"ב. עבור משתמשים רבים השימוש באפליקציות ענן עדיין לא מספק, והעובדה שהמערכת זקוקה לחיבור אינטרנט זמין כדי לסנכרן את הנתונים עדיין מפחיד רבים מהמתעניינים.
- סטארט-אפ לכל עובד? גוגל מקימה אינקובטור לעובדים יצירתיים
- הסכם שביתת נשק היסטורי בין גוגל ומיקרוסופט
- הכי פופולרי בעולם: לדפדפן הסלולר של כרום יש מיליארד משתמשים
בגוגל מבינים זאת וזו כנראה הסיבה שהחברה עשויה - כך על פי בחינת קוד המקור של חנות האפליקציות של אנדרואיד שנחשף לאחרונה על ידי מפתחים עצמאיים - לאפשר הפעלה של הפלייסטור על מחשבי הכרום. הגילוי מרמז גם על תוכניות אפשרית של גוגל שעשויה לאחד בעתיד את המערכות ולאפשר לאפליקציות לפעול על מחשבים וסמארטפונים כאחד.
האפשרות להפעיל אפליקציות אנדרואיד על מחשבי כרום אינה חדשה, כבר בשנה שעברה הציגה גוגל פרויקט שמאפשר להתאים הפעלה של אפליקציות אנדרואיד בכרום OS.
עם זאת, הפרויקט מעולם לא נחל הצלחה והוא הניב עד היום רק קומץ קטן של אפליקציות שעברו הסבה. האפשרות להפעיל את הפלייסטור על כרום OS עשויה לפתור את הבעיה ולאפשר למפתחים ערוץ הפצה יעיל וזמין.היתרון של זמינותן של אפליקציות עבור מחשבי הכרומבוק ברור: היא תרגיע את המשתמשים שעדיין חוששים משימוש בענן ותאפשר לה להפיץ את ההמערכת גם במקומות בהם החיבור לאינטרנט אינו זמין באופן שוטף - כמו באפריקה, דרום אמריקה ומדינות מסויימות באסיה. זו עשויה גם להיות תשובה למיקרוסופט, שמהדקת את הקשר בין גרסאותיה השונות של ווינדוס 10. בעתיד לא נדבר על מערכות הפעלה אלא על סביבות הפעלה. אפליקציה שנכתבה לווינדוס 10 תוכל לפעול גם על מחשבים, סמארטפונים או טאבלטים ואולי גם על התקני אינטרנט הדברים. בגוגל הבינו שאיחוד בין מערכות ההפעלה שלה, שנמצאות בשימוש נרחב בעולם, עשוי לחסוך לה כאב ראש בהמשך הדרך.
עוד סיבה למגמה הזו היא כניסתן של גרסאות אנדרואיד שפותחו למחשבים כמו Remix OS שמציע ממשק אנדרואיד עם תמיכה בחלונות, וממשקים שנשמרו עד כה רק למחשבים. המערכת כבר החלה להפציע על קו של מחשבים ניידים מתוצרת ענקית השבבים הסינית Allwinner שמציעה אותם במחיר שמתחיל ב-79 דולר, נמוך יותר ממחשבי כרומבוק מקבילים.
עם זאת, המגמה של גוגל ומיקרוסופט כנראה לא מרשימה את אפל. יצרנית האייפון והמק עדיין ממשיכה לבדל את שני קווי המוצרים שלה. מערכות ההפעלה שלה אמנם יודעות לתקשר היטב אחת עם השנייה וההסבה של אפליקציות ביניהן אינה קשה. אך הן עדיין מיועדות למוצרים שונים.