מפרט משקפי ההולונס נחשף: מעבד אינטל וחיי סוללה של כשעתיים
משקפי המציאות המוגברת של מיקרוסופט גם כוללים 64 גיגה-בייט שטח אחסון, 2 גיגה-בייט זכרון ומצלמה בת 2.4 מגה פיקסל. עם זאת, החברה מתכוונת להגביל משמעותית את הגודל המקסימלי של אפליקציות ומשחקים
אתר ווינדוס סנטרל חשף השבוע את המפרט הטכני של הולולנס, משקפי המציאות המוגברת (AR) המבטיחים והמסקרנים של מיקרוסופט. המשקפים יכללו מעבד מבית אינטל ושבב גרפי שפותח במיוחד עבור המשקפיים. החברה כבר החלה למכור את גרסת המפתחים של המשקפיים בצורה מצומצמת תחת תגית מחיר של 3,000 דולר,והציגה לא מעט יכולות טכניות ואף משחקים המותאמים למשקפיים, אבל עד כה המפרט הטכני המלא לא היה ידוע.
- משקפי הולולנס? האמולטור של מיקרוסופט גנב להם את ההצגה
- שיחות עם הולוגרמות: מיקרוסופט מדגימה טכנולוגיית תקשורת חדשה
- מיקרוסופט פותחת את ההזמנה המוקדמת למשקפי ההולולנס
מיקרוסופט כבר הודיעה שמשקפי ההולולנס יתמכו במערכת ההפעלה ווינדוס 10, וכי היא מתאימה את מערכת ההפעלה האוניברסלית גם לעולם ה-AR. החידוש הוא בבחירה של ערכת השבבים מבית אינטל, המתבססת על מעבד אטום x5-Z8100 במהירות 1.04 גיגה-הרץ המבוססת על ארכיטקטורת איירמונט, המקבילה להאסוול במחשב האישי. המאיץ הגרפי הוא ה-HoloLens Graphics, שפותח כאמור במיוחד עבור משקפיים והוא נתמך בזיכרון וידאו ייעודי בן 114 מגה-בייט, ומסוגל גם לחלוק עד גיגה-בייט נוסף מתוך הזכרון הכללי של המערכת בגודל 2 גיגה-בייט. שטח האחסון הוא 64 גיגה-בייט, אם כי כל אפליקציה או משחק יוגבלו לגודל של 900 מגה-בייט בלבד.
המצלמות של ההולונס כוללות חיישן המיועד תמונות סטילס באיכות 2.4 מגה-פיקסל, וחיישן וידאו באיכות 1.1 מגה-פיקסל שתומך בצילום סרטונים ב-30 פריימים לשנייה. אלו לא מספרים מרשימים - אך יכול להיות שאלה ישודרגו בגרסאות הצרכניות של המשקפיים. הסוללה בת ה-16,500 מילי וואט שעה מספקת אורך חיים של כשעתיים לפני המשקפיים -שאינם כוללים אף חוט - ידרשו הטענה.
גרסת המפתחים של הולולנס סובלים משתי בעיות עיקריות. ראשית, אינטל הודיעה בשבוע שעבר שהיא מפסיקה את פיתוחן וייצורן של מספר מיקרו-ארכיטקטורות עתידיות בסדרת אטום, מה שאומר שהגרסה המסחרית תהיה מוגבלת לדור המעבדים הנוכחי אלא אם מיקרוסופט תחליט לשנות את יצרנית השבבים.
שנית, למרות שמעבד האטום שמיקרוסופט בחרה תומך בחישובי 64-ביט, מיקרוסופט העדיפה להתקין ווינדוס 10 בגרסת 32-ביט בלבד, החלטה תמוהה למדי ב-2016. יכול להיות שזה קשור לזיכרון הפעולה המצומצם יחסית, אך כיום, כאשר גם הסמארטפון הזול ביותר יודע להתמודד עם 64-ביט, קשה להבין מה עומד מאחורי ההחלטה.