$
תחרות הסטארט-אפ המבטיח 2016
50 הסטארטאפים המבטיחים 2016 גג עמוד

מקום שלישי - Payoneer: שנת האמזון

עכשיו גם החברות הגדולות רוצות לקבל כסף דרך הפלטפורמה הישראלית

מאיר אורבך 08:2711.05.16
עם הכנסות של כ־150 מיליון דולר בשנה שעברה וקצב צמיחת הכנסות של כ־4% בחודש, כבר תשע שנים פיוניר היא אחת החברות הפרטיות בעלות ההכנסה הגבוהה ביותר בישראל, והיא עושה הרבה מאוד כסף מלהעביר כסף של אחרים ממקום למקום: הפלטפורמה שלה מאפשרת העברת תשלומים מאובטחים באינטרנט באמצעות כרטיסי אשראי או דביט, מנגנונים של ארנק אלקטרוני והעברות בנקאיות, ויכולה לשמש גם להעברת כסף מהירה בין חברות לעובדיהן ואפילו למדינות מתפתחות.

 

לפני חצי שנה הפלטפורמה הזאת שכנעה גם את אמזון, שלראשונה חרגה מגבולות מערכת התשלומים העצמאית שלה ואימצה אמצעי תשלום חיצוני. ההסכם עם הקמעונאית המקוונת הגדולה בעולם, שמאפשר לאמזון להשתמש במערכת העברת התשלומים של פיוניר ב־24 מדינות, בעצם העניק לחברה הישראלית את ההכשר הטוב ביותר שיכלה לצפות לו. בן רגע הוא פתח לה שער לענקיות אחרות, ובחצי השנה האחרונה היא חתמה על הסכמים עם גוגל, airbnb, גטי אימג'ס ועוד.

עובדי פיוניר עובדי פיוניר צילום: אוראל כהן

 

במקביל להתרחבות הזאת ההערכה היא שפיוניר כבר מכינה את הקרקע לכניסה לתחום האשראי המקוון לעסקים בהתבסס על היסטוריית האשראי וההכנסות שהיא צוברת על כל עסק. היתרון שלה בתחום כפול: מידע אדיר שיאפשר לה להעניק אשראי תוך ניתוח מדויק של הסיכונים וגם הכנסות אדירות שמאפשרות לקבל בקלות את המימון הנדרש להלוואות.

 

בדרך לשם פיוניר כבר קנתה, לפני כחודשיים, את ארמור פיימנטס מעמק הסיליקון, הפועלת בתחום מכתבי האשראי הבנקאיים הווירטואליים. עד היום פיוניר גייסה 53 מיליון דולר מהקרנות כרמל ונצ'רס, גריילוק, 83North וססקואנה, מחברת הביטוח הסינית פינג אן וגם מזוהר גילון ויגאל אהובי.

 

החברה מעסיקה כ־650 עובדים, 450 בישראל והשאר בארצות הברית (שם יושבת ההנהלה), סין, גיברלטר ועוד. העובדים האלה נהנים מתוכנית נוחה ונדיבה למימוש אופציות ומניות, שמתאפשרת בזכות ההכנסות הגבוהות שלה. אפילו דיבורים על הנפקה כבר נשמעו בענף, אבל מתברר כי בחברה לא בוחנים את הנושא כרגע. ועל הפרק, כמו תמיד, אפשרות מיזוג לתוך ענקית מכירות שמחפשת כלי פיננסי איכותי. אולי זו אפילו תהיה שוב אמזון.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x