Webzilla עושה סדר בעולם בניית האתרים
אתר וובזילה מציע מנגנון להשוואת מחירים לבניית אתרים לעסקים קטנים ובינוניים. היזמים, אריאל מורי ועידו יערי הם יוצאי חברות טכנולוגיה ופרסום כאשר השאיפה שלהם היא לפשט את התחום
אחת הבעיות שמעסיקות בעלי עסקים קטנים ובינוניים היא בניית אתר אינטרנט. השוק הפרוץ והמנעד הרחב של המחירים מהווה בעיה עבור מי שזקוק לבנות אתר. Webzilla הינו שירות חדש יחסית המנסה לספק פתרון לבעיה זו. האתר מציע פלטפורמה אינטרנטית חינמית ואובייקטיבית המאפשרת למשתמשים לקבל מידע ראשוני אודות טווח המחירים אותו הם אמורים לשלם עבור אתר האינטרנט אותו הם מבקשים להקים, ללא כל התחייבות מצדם.
- דיווח: הצעות המחיר על פעילות האינטרנט של יאהו התכווצו משמעותית
- הקניון כבר לא מספיק: ביג מתרחבת לאינטרנט
- CodeOasis נבחרה לשמש כספק הדיגיטל היחיד של חברת אלדן
ב-Webzilla המשתמש עובר תהליך אפיון קצר, בן מספר דקות, בסיומו הוא מקבל, נוסף לטווח המחירים, גם את מרבית המידע החיוני על התהליך אותו הוא עומד לעבור בהקמת האתר. תהליך האפיון, הכולל מספר שלבים קצרים הכוללים הסברים על הקטגוריות השונות, במהלכם מגדיר המשתמש את אופי האתר המבוקש (תדמית, קטלוג, חנות, אינדקס), את השירותים בהם הוא מעוניין (אפיון, עיצוב, פיתוח), את היקף המידע אותו יכלול.
מאחורי Webzilla עומדים היזמים אריאל מורי (32) ועידו יערי (39), המביאים עמם ניסיון מצטבר של עשרות שנים בעולמות האינטרנט, הפיתוח והשירותים הדיגיטליים. החברה כבר השלימה סבב גיוס ראשון למיזם (Seed) ממשקיעים פרטיים, לפי שווי מוערך של כ-6 מיליון שקלים.
מורי הינו בעל ניסיון בעולם המחקר והפיתוח של מערכות אינטרנט במגוון חברות טכנולוגיה. יערי, מגיע מעולם השיווק, הפרסום ופיתוח המוצרים הדיגיטליים, וכיהן בעבר כמנהל שיווק ומכירות במגוון חברות, ביניהן YKM ומשרד הפרסום מקאן-אריקסון. "הקמנו את Webzilla כמענה לצורך אמיתי שזיהינו אצל לקוחות קצה שסובלים מהמון חוסר וודאות. הלקוח לא תמיד יודע מה הוא צריך וכמה הוא אמור לשלם על זה. לצערנו ישנם בשוק ספקים שמנצלים את חוסר הידע הזה כדי להרוויח על גבו, באופן שאינו צודק" אומר עידו יערי.
"חינמי ואובייקטיבי"
"פיתחנו מערכת המתאימה בזמן אמת את מבנה השאלון בהתאם לתשובות הלקוח וכוללת אלגוריתם תמחור מבוסס מחירי בסיס וסטטיסטיקה הנשמרת ומתעדכנת לאורך זמן. מה שמאפשר לנו להציג ללקוח טווח מחירים ריאלי עבור כל איפיון, כזה התואם את מחיר השוק ומסייע למשתמש להבין כמה כדאי לו להשקיע בפרויקט." מוסיף מורי.
השירות שמציעה מערכת Webzilla הינו חינמי ואובייקטיבי, כך על פי מייסדי האתר, הוא אינו דורש רישום או השארת פרטים. יחד עם זאת בסיום תהליך האיפיון, לאחר שצפו בטווח המחירים המומלץ עבור הקמת האתר שלהם, יכולים המשתמשים לבחור (אך לא חייבים) להשאיר את פרטיהם עבור יצירת קשר עם עד 3 ספקים פוטנציאליים המתאימים לצרכים אותם הגדירו.
המערכת של Webzilla, גם מציעה מחשבון בניית אתרים המבוסס על שאלון דינאמי המתאים את עצמו לתשובות המשתמש באופן שבו לכל שאלה ערך כספי, הנגזר ממחיר ריאלי כפי שנקבע על ידי אנשי האתר, סטטיסטיקות ומדרישות הלקוח כפי שהוא מגדיר אותן במהלך השאלון. בשלב הבא, מבטיחים המייסדים, תציע המערכת גם תכונות חברתיות, ביניהן אפשרויות שיתוף פרויקטים של משתמשים עם משתמשים אחרים, כל זאת במטרה ליצור סביבה המספקת מידע אמין ונגיש לטובת כלל הציבור.
כללי אצבע בתהליך בניית האתר
יערי ומורי גיבשו מספר תובנות בתחום בניית האתרים, מה שהם מכנים: "עשה ואל תעשה עם ספק בניית האתר שלך". הנקודה הראשונה עליה הם ממליצים היא לבחור מישהו בחברה שינהל את כל העבודה מול הספק. נקודה נוספת שחשוב לא לזלזל בה היא עלות הפרויקט. בסופו של דבר אתם מקבלים את מה ששילמתם עליו. לאחר שסגרתם עם ספק בניית האתרים והחלה העבודה, חשוב לא לנסות לקצץ פינות על מנת להוזיל עלויות. הפרויקט נסגר תוך הבנה ביניכם לבין הספק על היקף הפרויקט והצרכים שלכם – אם לא תעמדו בדרישות הללו, איכות העבודה שתקבלו עשויה להיפגע.
צרו אבני דרך, נקודות משמעותיות בתהליך בניית האתר שבהן אפשר לראות בבירור את העבודה שנעשתה עד כה. לאבני הדרך יש חשיבות, במיוחד אם לחלק ממאפייני האתר יש "נקודת אל-חזור", כלומר שלאחר העבודה על המאפיינים הללו לא ניתן יהיה לשנות חלק מהם. תנו דגש לנקודות החשובות לכם לפני שהעבודה מתבצעת, לפני שזה יהיה מאוחר מדי.
איש מקצוע אמין יהיה פתוח לרעיונות חדשים, הצעות וביקורת בונה לאורך הדרך, הם מוסיפים. כאשר הספק מוכן לשים את האגו שלו בצד ולהקשיב למה שיש לכם להגיד, זה סימן חיובי. אבל גם ההפך הוא הנכון. אתם חייבים לזכור שהעסקתם איש מקצוע, שהפרנסה שלו מבוססת על בניית אתרי אינטרנט ללקוחות בדיוק כמוכם ויש לו ניסיון בתחום. אם הספק מסביר לכם פעם אחר פעם למה ה"רעיון המהפכני" של סמנכ"ל השיווק של החברה לא הולך לעבוד בעולם האמיתי, כנראה שאתם צריכים להקשיב, כך הם מסכמים.
גם את הספק צריך לדעת לבחור
הצעד הראשון הוא להבין מהם הצרכים שלכם מאתר האינטרנט, מה אתם צריכים שהוא יעשה עבורכם ומהם היעדים שלכם. לדוג', האם אתם חברה או עסק חדש שזקוק לאתר תדמיתי, והמטרה היא להביא את המוצר או השירות שלכם למודעות של קהל הלקוחות? האם אתם חנות שמעוניינת למכור את המוצרים שלכם אונליין, ולכן זקוקים למערכת מכר מקוונת מלאה? במקרה הזה גם תרצו לחשוב מלכתחילה מה הציפיות שלכם מהחנות הווירטואלית.
"איש מקצוע אמין ומקצועי יהיה כנה לחלוטין בנוגע ליכולות שלו, ולא ינסה להכניס את כל הדרישות שלכם תחת הפרויקט במידה והוא אינו מסוגל לבצע אותן", מסביר יערי, "כאשר הספק מתאמץ או מתעקש להבין את החברה והצרכים שלכם, זה סימן לאיש מקצוע אמיתי". אחרי שיש לכם אפיון ביד ודיברתם עם כמה ספקים, זה הזמן לצמצם את הרשימה לספק המתאים עבורכם.
"בקשו מכל אחד מהספקים הפוטנציאלים לראות עבודות קודמות ותוצאות שהשיגו עבור לקוחות – ספציפית, בקשו לראות דוגמאות שמתאימות לצרכי האתר שלכם, אם כי כמובן אין ההכרח שלספק ניסיון ספציפי בתחום בו אתם עוסקים", מוסיף יערי. אם אתם מעוניינים בבניית חנות וירטואלית, פחות רלוונטי לראות עבודות של אתרי תדמית. נקודה אחת שיכולה להיות חרב פיפיות היא שנות הניסיון של הספק או החברה.
"לא תמיד הספק הוותיק יותר יביא לתוצאות הרצויות – אבל בטוח שלחברה בעלת שנות ניסיון רבות יהיו דוגמאות רבות יותר לספק. הדבר החשוב בנושא זה הוא שאיש המקצוע מולו אתם עובדים יבין את הצרכים שלכם ואת התחום בו אתם פועלים", מחדד יערי. "בסופו של יום, העבודה על אתר האינטרנט שלכם מתבצעת מול בני אדם – וחשוב שתהיה כימיה ביניכם לבין הספק שצריך לבצע את העבודה. כן, כימיה היא לא הכול. אבל היא צעד גדול מאד בדרך לאתר החלומות שלכם", הוא מסכם.