$
פרסום ושיווק

הקניון כבר לא מספיק: ביג מתרחבת לאינטרנט

קבוצת מרכזי המסחר השקיעה 15 מיליון שקל בהקמת אתר מכירות שיכלול חנויות מקוונות של כלל המותגים הפעילים בקניוניה. הקבוצה תגבה כ־25% מהפדיון שיתקבל באתר, ותספק שירותי ניהול, שיווק ושילוח

אורנה יפת 14:2718.05.16

קבוצת ביג נכנסת לאינטרנט. הקבוצה, המתמחה בהקמת מרכזי מסחר פתוחים, הקימה פלטפורמת סחר מקוון בשם +BIG, שתעלה לאוויר בעוד חודשים אחדים ותכלול חנויות מקוונות של כלל המותגים הפעילים בקניונים ובמרכזים המסחריים שלה. בהקמת הפלטפורמה השקיעה הקבוצה 15 מיליון שקל, ובחמש השנים הקרובות היא צפויה להשקיע 40 מיליון שקל בפעילות המקוונת.

 

המודל העסקי של ביג מבוסס על קבלת אחוזים מהמכירות. כל רשת שתפתח אתר מכירות בקניון המקוון תתמחר את המוצרים על פי שיקול דעתה, וביג תגבה 20%־30% ממחיר המכירה עבור שירותי ניהול הפלטפורמה, פעילויות שיווק והפעלת חברות שילוח. "יש לנו תוכנית עסקית לחמש שנים", אמר ל"כלכליסט" איתן בר זאב, מנכ"ל קבוצת ביג. "אני מעריך שהמיזם יהפוך לרווחי אחרי ארבע או חמש שנים". להערכתו, מכירות האון ליין יהוו 10%־20% מכלל הפידיונות במרכזים המסחריים של ביג בתוך חמש עד עשר שנים, ויוסיפו 10% להיקף הפדיונות הנוכחי. "5% מהעלייה יהיו קניבליזציה לחנויות, ו־5% נוספים יהיו מכירות חדשות, אבל נפצה על הקניבליזציה על ידי הגדלת הקנייה של לקוחות שיבואו לאסוף את המשלוחים וייכנסו למרכזים שלנו", אומר בר זאב.

 

ביג תקים מרכזי שירות לאיסוף המוצרים שנרכשו דרך האתר בכל 30 המרכזים שלה, ואלה יאוישו על ידי נציגי שירות ומכירות. שירותים נוספים שהיא תפעיל יהיו איסוף החבילה דרך חלונות שירות בלי לצאת מהרכב; איסוף מלוקרים זמינים 24 שעות ביממה; ואפשרות לקבל את המשלוח הביתה באמצעות שליח. לדברי החברה, בשלב מאוחר יותר יתבצע משלוח חבילות גם באמצעות רחפן.

 

הדמיה של האתר המקוון. יתאפשר לאסוף את המוצר בלי לצאת מהרכב הדמיה של האתר המקוון. יתאפשר לאסוף את המוצר בלי לצאת מהרכב

 

 

חי גאליס, סמנכ"ל קבוצת ביג, אמר כי באתר המקוון יימכרו מותגי אופנה בינלאומיים שלא רוצים לפתוח חנות בישראל. לדבריו, בשנה הראשונה צפויים להצטרף למיזם 50 שוכרים של קבוצת ביג, שחלק גדול מהם אינו מפעיל אתר מכירות באינטרנט.

 

 

"אנחנו לא יכולים לעצור את מה שקורה כיום במסחר. ברור שהילדים של היום יבצעו קניות רק דרך המכשיר הסלולרי ואין לנו יכולת לבלום את זה. לכן אנחנו חייבים להיות חלק מהמהפכה הזו שתתרחש בעוד מספר שנים", אמר גליס. ביג החליטה להקים פלטפורמה מקוונת משלה, ולא להיכנס לתחום באמצעות רכישה של גוף קיים, כפי שעשתה למשל קבוצת עזריאלי. שבועיים לפני ההשקה של ביג הודיעה עזריאלי על רכישת פלטפורמת המסחר המקוון נקסט ניו מדיה, שפיתחה Buy2 נטוורקס, תמורת 65 מיליון שקל. עם זאת, בעזריאלי הצהירו כי בעתיד ייתנו לעסקים שפועלים בקניונים אפשרות להיכנס לפלטפורמה המקוונת הזו. בנושא זה אמר בר זאב: "אספנו נתונים ובנינו תוכנית עסקית שמתאימה לביזנס שלנו. לא רצנו לקנות חברה קיימת. אנחנו אוהבים לבנות את המרכזים המסחריים שלנו לבד. בכל פעם שקנינו מרכז מגוף אחר, הוא אף פעם לא הגיע לרמות ההצלחה כמו מרכז שאנחנו בנינו".

 

על פי נתונים שהציגה ביג, בישראל רק 18% מהרכישות המקוונות נעשות מאתרים בישראל. יתר הרכישות נעשות באתרים בינלאומיים כגון נקסט, אמזון, איביי ואחרים. מלבד זאת, הקבוצה מצאה שרק 26% מבעלי העסקים שמפעילים אתר אינטרנט משתמשים בו לפעילות מסחר אלקטרוני.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x