רובוטים ואימפריה: פוקסקון החליפה 60 אלף מעובדיה בפס ייצור רובוטי
החברה הסינית שמעסיקה כ-1.3 מיליון עובדים הצהירה בעבר על רצונה להחליף את רובם ברובוטים, וכעת היא מבטיחה להעביר את העובדים הכשרה מחדש כדי להעסיק אותם בתחום אחר
- ושוב אתכם: נוקיה הודיעה על חזרתה לשוק המובייל
- מאסטרקארד תציב רובוט בתפקיד קופאי בסניפי פיצה האט באסיה
- דמיינו את האפוקליפסה: מה הדבר הכי גרוע שרובוט יכול לעשות
גאו הוא המנהל של חברת ייצור האלקטרוניקה הגדולה בעולם, שמרכיבה את המכשירים של רוב חברות הטכנולוגיה הגדולות, כגון אפל, מיקרוסופט וסוני. לחברה יש כ-1.3 מיליון עובדי ייצור במפעלים ברחבי סין, ברזיל, מקסיקו ומספר מדינות נוספות מסביב לעולם.
גאו הבטיח כבר ב-2010 להחליף כמיליון עובדי ייצור ברובוטים – זה היה לאחר שמספר עובדים על פס היצור המרכיב את מכשירי אפל התאבדו בצורה פומבית. הדבר נחשב בזמנו לסקנדל עבור פוקסקון ואפל, ואילץ אותן גם להסיר חלק ממעטה החשאיות שאפף את המפעלים עד לאותה תקופה. המעבר ליצור רובוטי היה צפוי להסתיים ב-2013, אבל עד כה התמסמס ולא יצא לפועל. לפי דיווחים נפרדים מהחודשים האחרונים, חטיבת הרובוטיקה של גוגל, שסובלת בשנה האחרונה מקשיים ארגוניים, אף עבדה יחד עם פוקסקון ליצור רובוט יצור רב-תכליתי.
פוקסקון אישרה את המהלך, ומסרה: "אנחנו מיישמים תהליכי יצור חדשניים על מנת להחליף עובדים בעבודות חוזרות ונשנות. על ידי מערכת הכשרה מחדש, נסייע לעובדים שלנו להתמקד בעבודות המייצרות ערך נוסף, כגון בדיקת איכות ומחקר ופיתוח. בעוד שאנחנו מתכננים להמשיך ולהשתמש באוטומטיזציה, אנחנו צופים להמשיך ולהחזיק בכוח אדם משמעותי בסין".
פוקסקון היא רק אחת ממספר גדול של חברות יצור שלוקחות חלק במהלך רחב היקף של סין להדביק את הפער בינה ובין העולם המתועש בייצור רובוטי. לפי פדרציית הרובוטיקה העולמית, בסין יש עשירית מיחס הרובוטים לפועל שיש במדינות כגון דרום קוריאה ויפן. לפי שו יוליאן, ראש חטיבת התעשייה בממשל המקומי, למעלה מ-600 חברות ומפעלים ברחבי סוגו'או השקיעו לאחרונה 640 מיליון דולר בשדרוג פסי היצור שלהם, על מנת להחליף אלפי עובדים ברובוטים. הפדרציה מעריכה כי עד סוף העשור, סין תעקוף את דרום קוריאה בשימוש ברובוטים.