$
אפליקציות

האפליקציה של ד"ר ספוק: גוגל הופכת את הסמארטפון למעבדה ניידת

Science Journal, הפיתוח החדש של גוגל, משתמשת בשלל החיישנים של הסמארטפון כדי לאסוף ולמדוד מידע בזמן אמת, שאותו היא מקליטה ומציגה בטבלאות וגרפים קלים להבנה

רפאל קאהאן 15:5828.05.16

מי שחובב את סדרת  "מסע בין כוכבים" בוודאי זוכר את אחד הכלים העיקריים שבו השתמשו אנשי צוות האנטרפרייז ובעיקר קצין המדע ספוק - ה"טריקורדר", מעין מחשב מדעי נייד. כנראה שבגוגל שאבו השראה מהסדרה המיתולוגית כשהגו את אפליקציית Science Journal, שמאפשרת ליהנות מיכולות דומות בסמארטפון שלנו, מבלי להמתין למאה ה-23.

 

האפליקציה משתמשת בשלל החיישנים של הסמארטפון כדי לאסוף ולמדוד מידע בזמן אמת, שאותו היא מקליטה ומציגה בטבלאות וגרפים קלים להבנה. כך אתם יכולים למדוד את עוצמת התאורה ביחידות לוקס, את תאוצת המכשיר על שלושת הצירים, את הטמפרטורה, את עוצמת הקול ועוד.

 

קלט פשוט לקריאה קלט פשוט לקריאה צילום: google

 

האפליקציה גם יודעת להתחבר להתקני ארדוינו (מחשב מייקרים) חיצוניים ולהשתמש בנתונים שהם מעבירים. האפליקציה פותחה כחלק מרצונה של גוגל להעצים את החינוך המדעי. היא מיועדת בראש ובראשונה לילדים, אך גם מבוגרים חובבי מדע יהנו להשתמש בה.

 

הפעלת האפליקציה פשוטה מאוד. המשתמש יוצר פרויקט חדש אליו הוא מצוות את הקלט מהחיישנים השונים בהתאם לצרכיו. לאחר מכן ניתן לשמור את הנתונים בענן ואף לשתף אותם. מכיוון שהאפליקציה פתוחה, היא יכולה להתממשק עם התקנים וחיישנים חיצוניים - מוזיאון המדע של סן פרנסיסקו האקספלורטוריום אפילו השיק לשם כך ערכה שניתן לרכוש עבור האפליקציה.

 

אחת מערכות המדע הנלוות לאפליקציה אחת מערכות המדע הנלוות לאפליקציה צילום: google

 

בניית ניסוי באפליקציה מתבססת על פרויקטים. בשביל להוסיף פרויקט חדש אתם נדרשים ללחוץ על כפתור ה+. האפליקציה מאפשרת לכם להוסיף כרטיסיות שבכל אחת מהן יש פלט של אחד החיישנים. על ידי שילוב של מספר מדידות ניתן לסכום את הנתונים וכך לאסוף אותם.

 

אם מדע ותגליות הם הלחם והחמאה שלכם - הסתערו על האפליקציה ותיהנו ליצור לעצמכם כל מיני ניסויים מעניינים. מי יודע, אולי אחד מהניסויים האלה יביא לכם את הנובל הבא.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x