יאהו במאמץ לגייס הון: מוכרת את מאגר הפטנטים שלה
החברה מחזיקה במאגר של כ-3,000 פטנטים רשומים בתחום החיפוש והפרסום ברשת ממנו היא מקווה לגייס למעלה ממיליארד דולר. המהלך מגיע לאחר שהצעות המחיר שקיבלה על עסקי הליבה שלה היו נמוכות משמעותית מההערכות
מה ישאר מיאהו לאחר מכירת החיסול? החברה מתכננת למכור מאגר של אלפי פטנטים במטרה לגייס למעלה ממיליארד דולר, והחלה לאסוף הצעות רכש מחברות מעוניינות. כך דיווח אמש (ג') "וול סטריט ג'ורנל". דוברת החברה אישרה את הדברים.
המאגר כולל כ-3,000 פטנטים, כאשר חלקם מוגדרים כ"קריטיים" – וכולם קשורים לנושא חיפוש ופרסום ברשת. אחד מהם אף היה בלב המאבק המשפטי בין יאהו וגוגל ב-2002, בסופו הסכימה גוגל לשלם ליאהו 300 מיליון דולר פיצוים במניות והסכמי שימוש. כל המאגר נמצא בידי חברת האחזקות Excalibur. את המכירה ינהל בנק ההשקעות Blackstone IP, המתמחה בפטנטים, וסבב הצעות הרכש הראשוני על המאגר צפוי להמשך עד אמצע החודש.
- דיווח: ורייזון תציע 3 מיליארד דולר עבור עסקי האינטרנט של יאהו
- טוויטר ויאהו דנו במיזוג, אך ג'ק דורסי כנראה ויתר על הרעיון
- חברת סטוקטון תשקיע 20 מיליון דולר בפיתוחים של מכון ויצמן
בתחילת השנה, מנכ"לית יאהו מאריסה מאייר התכוונה למכור חלק ממאגר הפטנטים המדובר, יחד עם חלק משטחי הנדל"ן של החברה, על מנת לגייס בין מיליארד ל-3 מיליארד דולר. מאייר קיוותה כי סבב גיוס הכספים הזה יאפשר לה להמשיך את תוכנית ההבראה שלה, שעד כה לא הניבה תוצאות משמעותיות.
מאייר קידמה את התוכנית שלה על מנת להציל את יאהו ולעצור את תוכניות הדירקטוריון למכירת יאהו לחברה חיצונית. אך הדירקטוריון החליט לבסוף למכור את עסקי הליבה של יאהו, שכוללים את כל חטיבת האינטרנט, והחל לאסוף הצעות רכש במרץ האחרון. עשרות חברות התמודדו על רכישת חלק או כל נכסי האינטרנט של החברה, ביניהן גוגל, מיקרוסופט ואחרות. מאז נופו חלק מהתמודדות ויאהו נמצאת כעת בסבב הצעות הרכש השני, שאמור להגיע לסיומו ביום שני הקרוב, 13 ביוני. לפי ההערכות, ורייזון, הבעלים של AOL, היא המתמודדת המובילה לרכישת החברה.
לא ברור כעת האם מכירת מאגר הפטנטים הוא תוכנית מגירה לגיוס כספים להשלמת תוכנית ההבראה של מאייר במידה ומכירת עסקי הליבה תכשל – לפי הדיווחים, מאייר עצמה תומכת כעת בתוכנית הדירקטוריון ומובילה את המאמץ למכירת יאהו. יתכן גם שהדירקטוריון מרחיב את התוכנית במטרה להגיע ליעדי המכירה - לאחרונה דווח כי הצעות הרכש שמוערכות בכ-3 מיליארד דולר, נמוכות משמעותית מההערכות המקוריות לשווי עסקי הליבה, שעמדו על 10-8 מיליארד דולר. הדירקטוריון הקים את חברת Excalibur והעביר אליה את הפטנטים יום לאחר השלמת סבב הצעות הרכש האחרון.
שווי החברה הכולל כעת עומד על 35 מיליארד דולר בלבד, בעוד שהאחזקות שלה בעליבאבא הסינית ויאהו יפן, שתי חברות האינטרנט הגדולות ביותר במדינתן, מוערכות ב-40 מיליארד דולר.