המנהל האמריקאי לבטיחות בדרכים תוקע מקל בגלגלי המכונית האוטונומית
ההחלטה של הממשל הפדרלי בארה"ב לאפשר למדינות השונות לקבוע כללים משלהן לפעילת המכוניות האוטונומיות עשויה לעכב משמעותית את ההפצה המסחרית של כלי הרכב
אכזבה למפתחות הרכבים האוטונומיים: הממשל הפדרלי בארה"ב לא יימנע ממדינות לקבוע כללים לפעילותן של המכוניות ללא נהג. המשמעות - היצרניות שפועלות בתחום ייאלצו להתמודד עם כללים שונים ולעתים מנוגדים שקובעות המדינות השונות.
- מיקרוסופט לא תפתח מכונית אוטונומית, אבל היא לא מוותרת על התחום
- אלון מאסק לא מפחד מהמכונית האוטונומית של גוגל
- הטכנולוגיה של הישראלי ליאור רון תהפוך כל רכב לרכב ללא נהג
בוועידה שנערכה בדטרויט אמר אתמול ראש מנהל בטיחות הדרכים הלאומי, מארק רוסקינד, שהמנהל יפיץ בחודש הבא מסמך שישמש כיסוד לקביעת הרגולציה הפדרלית של רכבים אוטונומיים. ואולם, הוא הבהיר שהמסגרת וכל כלל שיקבע בלעדיה לא יימנעו מהמדינות השונות בארה"ב לקבוע תקנים נוספים משלהן. "מה שהמדינות יעשו זו החלטה שלהן", הוא צוטט ב"וול סטריט ג'ורנל". "לא תהיה לנו אפשרות להגיד למדינות מה לעשות".
מדובר במכה למפתחות מכוניות אוטונומיות, דוגמת גוגל ויצרניות רכב מסורתיות, שפעלו לקביעת כללים פדרליים אחידים שיסייעו לקדם את פיתוח התחום. כיום נאלצות החברות להתמודד עם רגולוציה מורכבת שמשתנה ממדינה למדינה. בקליפורניה, מציינים ב"וול סטריט ג'ורנל", נאסר על החברות לייצר מכונית אוטונומית ללא הגה או דוושות, ונהג בעל רישיון חייב לשבת מאחורי ההגה למקרה חירום. בניו ג'רסי מבקשים ליצור רישיון נהיגה מיוחד למכוניות אלו, בעוד שבפלורידה מבקשים להסתפק ברישיון רגיל.
אף שאין ספק שבסופו של דבר ייווצר קונסנזוס ארצי ואף גלובלי, וייושמו תקנים שונים לגבי פעילותן של מכוניות אוטונומיות - שכן לא נראה סביר שיצרני הרכב ייצרו דגמים שונים ומיוחדים לכל מדינה ומדינה - ההחלטה הנוכחית מהווה עיכוב משמעותי בדרך להחלת קונסנזוס כזה וצפויה לעכב משמעותית את הכניסה של מכוניות אלו לשימוש רחב.