SuSE חוזרת לישראל: פותחת מרכז פיתוח בארץ ותגייס מעל 100 עובדים
חברת הלינוקס הוותיקה הודיעה על פתיחת סניף ישראלי בהובלת דורון אופק, אמיר פלד ובן כפולר. המרכז החדש צפוי להעסיק כ-100 עד 200 עובדים
זו בשורה טובה לכל חברי קהילת מפתחי הקוד הפתוח בישראל. חברת הלינוקס הוותיקה SuSE הודיעה היום (ג') על פתיחתו של מרכז פיתוח חדש בישראל. על ההקמה יופקד דורון אופק, מוותיקי קהילת הלינוקס בישראל ומומחה סייבר שמונה למנכ"ל החברה בישראל. לצידו גוייסו אמיר פלד, לשעבר מנהל תחום קוד פתוח במיקרוסופט EMEA, ובן כפולר, לשעבר מנהל המכירות של Palo Alto networks.
- מיקרוסופט תציע את SQL Server ללינוקס החל מ-2017
- מיקרוסופט פונה לקהילת הקוד הפתוח: תוסיף תמיכה מלאה בלינוקס לשרתיה
- הפתעה: מיקרוסופט חשפה מערכת הפעלה מבוססת לינוקס
החברה מסרה שהיא צפויה לגייס כ-100 עד 200 עובדים, רובם מהנדסי פיתוח תוכנה. דורון אופק, מנכ"ל SuSE ישראל מסר כי: "80% מהמשתמשים בלינוקס בסביבות קריטיות עושים זאת באמצעות SUSE. כאשר הבאנו לראשונה את לינוקס לישראל, חברות הרימו גבה. שאלו אותנו מדוע שמישהו ישתמש בתוכנת קוד פתוח ולמה שהיא תעבוד בכלל. כיום, שבכל העולם ובישראל כבר מבינים, אנחנו מביאים לישראל את האבולוציה של התחום ומנערים אותו לאחר שכבר הספיק להתאבן".
עוד הוסיף אופק: "יש סיבה מדוע SuSE מפעילה מערכות קריטיות בכל העולם, ולא תמצא כמעט סורקי MRI שמופעלים על ידי מערכת שאינה של SuSE. הדבר נובע מכיוון ש- SuSE מצליחה לקחת את הרוח של הקוד הפתוח ולשלב אותה בארגונים בצורה שהיא שונה מהותית מהמתחרות. SuSE מספקת הפצות לינוקס יציבות". SuSE צפויה להתחרות בישראל בעיקר ברד האט שלה כיום נוכחות מסיבית בשוק בזכות שיתוף הפעולה שלה עם מטריקס.
SuSE היא החברה הראשונה שהפיצה גרסה של לינוקס למגזר העסקי. מוצריה: SuSE Linux Enterprise Server והפרויקט הקהילתי OpenSuSE הפכו עם השנים לכמה מההפצות הנפוצות ביותר בתחום הארגוני. החברה נוסדה ב-1992, ונרכשה על ידי נובל ב-2003. מאז עברה מספר פעמים ידיים עקב רכישות של חברות האם שלה. כיום היא שייכת לתאגיד מיקרו פוקוס הבריטי. עם זאת החברה תמיד שמרה על עצמאותה כחברה נפרדת.
החברה כבר פעלה בישראל בעבר דרך הסניף הישראלי של נובל. אך לאחר הרכישה של נובל נסגר הסניף. בישראל תשווק החברה את הפצות הלינוקס שלה לארגונים, את מערכות ה-Live update המאפשרות עדכונים בזמן אמת למערכות חיות ללא צורך בביצוע אתחול, את חבילת OpenStack ארוזה בתוך סביבת Cloud המאפשרת הקמת ענן פרטי בטווחי זמן מיידים וכן את VR storage, המאפשרת לנהל את אחסון המידע המבוזר בין שרתים ומחשבים שונים בארגון באופן מרוכז ומסודר, כלי ניהול ועוד.