פייסבוק חושפת פלטפורמת חיבור אלחוטי לרשת שתפעל בקוד פתוח
OpenCellular מבוססת על תאים סלולריים קטנים עם טווח שידור של 10 קילומטר שניתן להתקין בכל מקום ולהבדיל מיוזמות קודמות של הרשת החברתית, היוזמה הנוכחית לא דורשת שיתופי פעולה עם חברות תשתית או ממשלות
פייסבוק חשפה אמש (ד') בפוסט באתר המפתחים שלה את OpenCellular - פלטפורמת לתקשורת אלחוטית סלולרית ו-Wi-Fi. הפרויקט מתבסס על קופסה שניתנת להתקנה בכל מקום ושיודעת לספק תקשורת סלולרית מדור שני ועד LTE, תקשורת אינטרנט אלחוטי ובעתיד גם פרוטוקולים נוספים. הפרויקט מבוסס על קוד פתוח ולאחר ההשקה הרשמית שצפויה להתרחש בקיץ, היא תשוחרר לקהילת המפתחים על מנת שאלה יוכלו להשתמש בה באופן חופשי בפיתוחים שונים.
- חרדת נטישה: הרשתות החברתיות מנסות לבלום את הצניחה בשיתופים
- צנזורה, צנזורה בכל מקום: ארגוני זכויות אדם נגד האיחוד האירופי
- לידיעת השר ארדן: כך תוכל לפעול נגד הסתה בפייסבוק
המטרה של פייסבוק היא כמובן לאפשר ליותר משתמשים פוטנציאליים לצרוך את שירותיה. אין זו היוזמה הראשונה במסגרתה מארק צוקרברג, מייסד הרשת החברתית, מנסה לספק גישה לאינטרנט למדינות מתפתחות. אך זו היוזמה הראשונה שלא דורשת שיתופי פעולה עם חברות תשתית או ממשלות. זאת מכיוון שמדובר בקופסה סגורה שאינה דורשת התקנה מסובכת.
כל קופסת תקשורת יכולה לספק קישוריות ל-1,500 משתמשים במקביל וטווח השידור שלה עומד על כ-10 קילומטר. פייסבוק טוענת שב-2015, עדיין היו ברחבי העולם 4 מיליארד בני אדם ללא קישוריות לאינטרנט, והיא רוצה לסייע לשנות זאת. הקופסאות מותקנות כבר ברחבי הקמפוס של פייסבוק והפרויקט עצמו צפוי להיות מושק באופן רשמי כבר בחודשים הקרובים.
הפרויקט האחרון בתחום שצוקרברג ניסה לקדם היה יוזמת האינטרנט החופשי בהודו. אך החברה הסתבכה עם הרגולטור המקומי שחשש שהמטרה של פייסבוק תהיה שליטה על הגישה לאינטרנט של מיליוני הודים. במקרה הנוכחי, אם הפרויקט אמנן ישוחרר בקוד פתוח, לפייסבוק לא תהיה שליטה עליו או על הגישה שתסופק על ידי גורם צד שלישי. זו כנראה דרך להימנע מהסתבכויות פוליטיות ולייצר פתרון שאם יעבוד, יספק פתרון זול ויעיל לצמצם את הפער הדיגיטלי.