לגולש הפרנואיד: ב-MIT פיתחו רשת אנונימית יותר מטור
צוות חוקרים מה-MIT ומהמכון הפוליטכני בלוזאן פיתחו רשת אנונימית שמספקת מענה לבעיות של רשת TOR הפופולרית. הרשת מתבססת על ערבול סדר ההודעות בין השרתים
חוקרים מ-MIT ומביה"ס הפוליטכני של לוזאן בשווייץ פרסמו מחקר בו הם מציעים פתרון לחסרונות של הרשת האנונימית TOR בדמות רשת מבוזרת. על פי דיווח של אתר Engadget היום (ג'), מבנה הרשת שהם פיתחו מתבסס על ערבול סדר ההודעות שמועברות בין השרתים המבוזרים.
- איפה גולשים הכי מהר - והיכן מדורגת ישראל?
- 6 כלים ואפליקציות שיחסכו לכם כסף בקניות ברשת
- יצרנית פוקימון גו: לא התכוונו לחטט לכם במייל
רשת TOR צברה לא מעט פופולריות בקרב הגולשים כאמצעי להסתרת זהות, היסטוריה ויעדי גלישה באינטרנט. עם זאת, עם השנים התברר שהיא סובלת מבעיות שמאפשרות לגורמים לעקוב אחר התעבורה שעוברת דרכה ובכך לצמצם את האנונימיות של המשתמשים.
בעוד שב-TOR ההודעות עוברות ישירות בין שרתים שונים, ברשת החדשה, המכונה Riffle, הן יועברו בסדר משתנה, אשר נקבע באופן מקומי על ידי כל שרת. כך גורם חיצוני שאינו יודע את הסדר המדוייק של ההודעות אינו יכול לשחזר את הסדר שמוצפן מקומית.
הפתרון החדש גם מייעל את עבודת השרתים, עד כדי כך שהוא מאפשר תעבורה חסכונית בכ-90% ביחס לעומס שמיוצר על ידי גושי TOR. זאת אומרת שכל מחשב שמשמש כתחנת מעבר למידע לא נדרש לעבד את כמויות הנתונים כמו ב-TOR וכך מספק מהירות גלישה גבוהה בהרבה מזו שניתן להגיע אליה כיום.