איפה גולשים הכי מהר - והיכן מדורגת ישראל?
חברת הפצת התכנים אקמאיי פרסמה את הדו"ח הרבעוני שלה על מצב הרשת - אזרחי איזו מדינה נהנים מהחיבור המהיר בעולם?
אזרחי דרום קוריאה ממשיכים ליהנות מחיבור האינטרנט הממוצע המהיר בעולם – לפי אקמאיי, מהירות הגלישה הממוצעת בקוריאה עומדת על 29 מגה-ביט לשנייה. בתשע השנים האחרונות, מהירות החיבור הממוצעת בקוריאה עלתה ב-140%, כאשר כיום ל-69% מהאוכלוסיה יש חיבור אינטרנט בפס-רחב (במהירות של למעלה מ-15 מגה-ביט).
- הרכישה הראשונה של גוגל פייבר תאפשר לה להרחיב את פעילותה כספקית אינטרנט
- איילת שקד: "ישראל חייבת ליצור רגולציה באינטרנט"
- ההחלטה על עתיד האינטרנט ומדיניות הניטרליות ברשת תוכרע בבחירות לנשיאות ארה"ב
אחרי דרום קוריאה מדורגות נורבגיה, שבדיה, הונג קונג ושוויץ. לטביה במקום השישי, בעיקר בזכות המודל המיוחד במדינה, שבה אלפי ספקיות אינטרנט זעירות שמתחרות ביניהן על אספקת חיבור גם לכפרים בודדים. כתוצאה מכך מהירות החיבור בלטביה זינקה מתשתית של מדינת עולם שלישי למדינת עולם ראשון, ומאז 2007 מהירות החיבור בלטביה זינקה ב-380%. ל-43% מהתושבים בלטביה יש כיום יבור פס-רחב, והמהירות הממוצעת שם עומדת על 18.3 מגה-ביט.
ארצות הברית אינה נמצאת בעשרת המקומות הראשונים, עם מהירות גלישה ממוצעת של 15.3 מגה-ביט. מעצמת העל היחידה בעולם סבלה במשך שנים מתשתיות מיושנות וחוסר תחרות בשוק התקשורת, מה שהשתנה רק ב-2012 עם התוכנית של אובמה להניח תשתית תקשורת חדשה. בין 2007 ל-2012 מהירות הגלישה בארצות הברית עלתה רק ב-50% ולפחות מ-5% מהאוכלוסייה היה חיבור אינטרנט מהיר, אבל מאז 2012 המהירות הממוצעת זינקה ב-175% ול-35% מהאוכלוסייה יש כיום חיבור מהיר במיוחד.
ישראל ממוקמת במקום ה-28 ונמצאת בסיטואציה דומה לארצות הברית, וגם אצלנו הפריצה הגדולה החלה ב-2012. מהירות גלישה ממוצעת של 13.4 מגה-ביט לשניה, מהר יותר מכל מדינה אחרת במזרח התיכון ואפריקה. 96% מהאזרחים בארץ גולשים במהירות גבוהה יותר מ-4 מגה-ביט, 44% במהירויות של בין 4 ל-10 מגה-ביט, 29% בין 10 ל-15 מגה-ביט ו-23% בעלי חיבור פס רחב.
בשלושת המעצמות העולות כיום – סין, הודו וברזיל – מהירות החיבור לאינטרנט עדיין סובלת מקשיים רבים, ומהירויות הגלישה הממוצעות נעות בין 3.5 ל-4.5 מגה-ביט. ההבדלים הם בקצב ההתקדמות. נראה כי הודו וברזיל הבינו את החשיבות של תשתית אינטרנט מהירה – שם בשנתיים האחרונות המהירות זינקה ב-101% ו-73%, בהתאמה. בסין, המדורגת מתחת לברזיל ורק מעט מעל הודו, המהירות עלתה ב-34%. בקצב הזה, הודו תעקוף את סין כבר השנה.