בלעדי לכלכליסט
אמדוקס עושה שינוי אירגוני - מאות בסכנת פיטורים
פיצול החטיבה המרכזית בחברה לשישה אזורים גיאוגרפיים, מעמיד בסכנה בין 100 ל־200 מנהלי ביניים המועסקים בישראל. אמדוקס תציע לאותם עובדים למצוא משרות בתוך החברה, אך אם המהלך לא יצליח — הם יזומנו לשימוע לפני פיטורים
- אמדוקס סוגרת פעילות בשדרות לטובת מעבר להודו
- אמדוקס מכה את התחזיות לרבעון ומעלה את הדיבידנד לבעלי המניות
- לא רק גוגל ופייסבוק: טרנד הקומפלקסים פורח
אמדוקס נימקה את השינוי ברצונה לייעל את החטיבה שנחשבת רווחית, כדי להגביר את התחרותיות הגלובלית העתידית שלה. אולם העובדים חשים כי ההתייעלות עלולה להסתיים בפיטוריהם.
חטיבת ה־Delivery היא אחת הגדולות באמדוקס ומהווה את ליבת החברה בכל הנוגע לקשרים עם לקוחותיה. החטיבה אחראית לטיפול במוצרי החברה מהרגע שהם נמכרים, התאמתם לצורכי הלקוח, הטמעתם והמשך הטיפול בהם לאחר ההתקנה. מבנה החטיבה מבוסס כיום על יחידות התמחות לפי המוצרים השונים או לפי התמחות מקצועית דוגמת תשתיות, QA, פיתוח למוצר CRM ופיתוח למוצר OMS.
מרכיב מהותי בחטיבה הוא כ־500 מנהלי הביניים שאחראים על ניהול המוצרים והפרויקטים. משיחות שערך "כלכליסט" עם גורמים המעורים בשינוי הארגוני שעוברת אמדוקס, עולה הרושם שמעבר להתייעלות החטיבה, אחת ממטרות התהליך היא גם דילול משמעותי של מצבת כוח האדם בדרג זה. ככל הנראה, בשלב הראשון מתכוונת החברה להציע למרבית העובדים שמשרתם בסכנה לחפש משרות בתוך אמדוקס. אם החיפושים לא יעלו יפה, הם עשויים להיות מועמדים לפיטורים ולהיות מזומנים לשימוע. לפי גורמים באמדוקס, מספר העובדים שמשרתם בסכנה מיידית נע בין 100 ל־200. עם זאת, בינתיים אמדוקס לא פיטרה עובדים ולא דיווחה על כל כוונה כזו.
השינוי הנוכחי הוא המשך לשני שינויים ארגונים גדולים אחרים שעברה אמדוקס בשנים האחרונות, בהם אוחדה חטיבת ה־Delivery עם חטיבת השירותים ועם חטיבה נוספת.
אמדוקס המנוהלת על ידי המנכ"ל אלי גלמן ומעסיקה 24 אלף עובדים, נסחרת בנאסד"ק לפי שווי שוק של 8.84 מיליארד דולר. כ־4,700 עובדים מועסקים בישראל, 9,300 בהודו, והשאר בארצות הברית, אסיה, אירופה ועוד. במאי דיווחה אמדוקס על הכנסות של של 925.9 מיליון דולר ברבעון השני של השנה הפיסקלית שלה, גידול של 0.5% בהשוואה לרבעון הראשון של שנת הכספים 2016 ושל 2.6% בהשוואה לרבעון השני אשתקד.
החברה עקפה את התחזיות שעמדו על 925 מיליון דולר וגם הרווח הנקי היה גבוה מתחזיות האנליסטים, כשהסתכם ב־140.2 מיליון דולר. לקראת הרבעון הבא היא צופה הכנסות של כ־910–950 מיליון דולר.
לאחרונה עשתה החברה שינוי ארגוני נוסף כשסגרה מרכז תמיכה שפעל במסגרת מרכז של החברה בשדרות, והעבירה את הפעילות להודו. בעקבות השינוי לא פוטרו עובדים בחברה.
מאמדוקס ישראל נמסר: "כחברה טכנולוגית מובילה בשוק תחרותי המתפתח במהירות, אמדוקס ישראל בוחנת באופן שוטף אפשרויות למתן פתרונות ושירותים טובים יותר ללקוחותיה. החברה אינה נוהגת להתייחס למהלכים עסקיים בתקשורת".