אפל רכשה את Flyby של ד"ר אוריאל ברגיג, אורי ענבר ונתנאל חג'בי
פלייביי מתמחה בתחום המציאות המוגברת, הדמיית הסביבה וניווט בתוך מבנים. הרכישה היתה חלק מגל רכישות בתחום ה-AR שאפל ביצעה במהלך השנה האחרונה
אפל רכשה בחודש ינואר השנה את החברה האמריקאית Flyby (לשעבר Ogmento) של היזמים הישראלים ד"ר אוריאל ברגיג, אורי ענבר ונתנאל חג'בי, כך לפי עדכון של חברת המחקר IVC שהתפרסם הבוקר (ד'). סכום הרכישה לא נמסר.
- PokeGone יעלים לכם את פוקימון גו מהחיים
- עסקת ענק ל-Omninet בארה"ב: תספק ללוטו ניו-יורק כרטיסי גירוד במציאות מוגברת
- הסטארט-אפ הישראלי גאוזי יצטרף למאיץ החברות של מרצדס
בחודשים לפני הרכישה פלייביי השיקה אפליקציה שמאפשרת לסרוק אובייקטים, כמו שלט, בניין, כובע או בקבוק, ולחלוק את תמונת האובייקט הסרוק עם חברים בצירוף הודעה משעשעת. לפני כן, היא השיקה כמה משחקים, בהם NBA: King of the Court, שאפשר לבעלי טלפונים חכמים לזרוק כדור וירטואלי לסל מדומה שמוקם על ידי המשתמשים על גבי אובייקטים מציאותיים כמו קיר או אפילו בניין או גשר.
אלא שמתחת לאפליקציות ולמשחקים הסתתרה טכנולוגיה מורכבת של חישת סביבה במובייל שבה היתה אפל מעוניינת, טכנולוגיה שאפשרה למצלמה סלולרית להבין את העולם ללא חיישני חומרה נוספים. מלבד סריקה והדמייה של הסביבה יודעת הטכנולוגיה של פלייביי גם לספק ניווט תוך מבני ומכילה תכונות של זיהוי תמונה, מעקב תלת-ממדי ועיבוד מידע מכמה חיישנים במקביל.
פלייביי נוסדה ב- 2008 בניו יורק כחברת אוגמנטו (Ogmento) בידי היזמים אורי ענבר, ד"ר אוריאל ברגיג, נתנאל חג'בי, קול ואן-נייס, בראיין זלצר ובראד פוקסהובן. ענבר שימש כמנכ"ל החברה עד 2012 אז עזב אותה כדי להקים את חברת המציאות הרבודה AugmentedReality.org. הוא הוחלף בידי האמריקאי קול ואן-נייס ששימש בתפקיד עד המכירה לאפל. בהמשך החזיקה החברה משרדים גם בפאלו אלטו בעמק הסיליקון וגייסה כ-14 מיליון דולר ממשקיעים אמריקאים, בהם Chart Venturs ו-CNF.
אחד המוחות המרכזיים בחברה הוא ד"ר אוריאל ברגיג מאוניברסיטת בן גוריון, מומחה לראייה ממוחשבת שנחשב לאחד מחלוצי המציאות הרבודה בישראל. מרבית המייסדים, כמו גם ברגיג עצמו, עזבו את החברה עם מכירתה, כך שמדובר ברכישת טכנולוגיה ואלגוריתמים ולא ברכישת כשרונות.
זוהי החברה הזרה השלישית שנוסדה בידי ישראלים שרוכשת אפל. בשנת 2013 רכשה אפל את Cue של היזם הישראלי הצעיר דניאל גרוס שפיתחה יומן דינמי המבוסס על רשתות חברתיות ועל חשבון הדוא"ל האישי; באותה שנה רכשה גם את Matcha, שירות הוידיאו שהקימו היזמים אילן בן זאב וגיא פיקרז.