גוגל חוברת ל-GSK כדי לפתח רפואה ביו-אלקטרונית
ורילי, חברה בת של אלפבית, תקים מיזם משותף עם ענקית התרופות הבריטית שיעסוק בפיתוח ויישום מסחרי של טיפולים רפואיים המתבססים על גירוי עצבי חשמלי. החברה המשותפת תזכה לתקציב מחקר של 540 מיליון פאונד
גוגל נכנסת לתחום הביו-אלקטרוניקה: חברת ורילי (Verily Life Sciences בשמה המלא), אחת מחברות הבת של אלפבית העוסקת בטכנולוגיות רפואיות, מקימה מיזם משותף עם ענקית התרופות הבריטית GSK (גלאקסו-סמית'-קליין) בשם "גאלווניביואלקטרוניקה" שיעסוק בפיתוח ויישום מסחרי של טיפולים רפואיים המתבססים על גירוי עצבי חשמלי.
- אלפבית מכה את התחזיות: ההכנסות זינקו ב-21% - ל-21.5 מיליארד דולר
- סקירה ראשונה של אנדרואיד נוגט: אם זה לא שבור, גוגל לא מתקנת
- אפל נופלת, גוגל עולה: יצרנית האייפון כבר לא נתפסת כחדשנית בעיני הצרכנים
החברה המשותפת תפעל בבריטניה עם תקציב מחקר של 540 מיליון פאונד לשבע השנים הקרובות שיוזרם אליה משתי חברות האם, כאשר 55% מהבעלות בחברה נמצאת בידי GSK והשאר בידי ורילי. בנוסף, יעמדו לרשות החברה החדשה חלקים מהקניין הרוחני של השתיים. המעבדה הראשית שלה תמוקם במרכז הפיתוח של GSK בעיירה סטיביינג' שבדרום אנגליה עם מרכז נוסף שיפעל ממטה ורילי בסן פרנסיסקו, כשבשלב ראשון יועסקו בה כ-30 עובדים.
ביו-אלקטרוניקה הוא שדה מחקר רפואי חדש יחסית שמתמקד בחיפוש פתרונות למחלות כרוניות כמו סכרת, אסתמה ודלקת מפרקים דרך פיתוח של התקנים זעירים אותם ניתן להשתיל בגוף במטרה לבצע גירוי חשמלי של מערכת העצבים. GSK מבצעת מחקרים בתחום מאז 2012.
"תהליכים רבים בגוף האדם נשלטים באמצעות אותות חשמליים שנשלחים ממערכת העצבים לאיברים השונים ולהיפך, אותות שמשתבשים כאשר לוקים במחלות כרוניות שונות. המטרה שלנו היא להשתמש בפריצות הדרך האחרונות בתחומי הטכנולוגיה והביולוגיה כדי להתחבר לתקשורת הזו ולתקן את התקלות שחלות בה באמצעות התקנים מיניאטוריים שמחוברים לעצבים ספציפיים", הסביר ל"פייננשל טיימס" ד"ר מונסף סלאווי, יו"ר תחום החיסונים ב-GSK שהיה אחראי בעבר גם על תחום המו"פ בחברה.
אחד התחומים הראשונים בהם תפעל החברה החדשה יהיה הרחבת המחקר בטיפול ביו-אלקטרוני בסוכרת מסוג 2, שהטיפול בה הוכח כאפקטיבי כאשר נוסה על בעלי חיים. החברה תבצע מחקרים קליניים נוספים כדי לבסס את עקרונות הטיפול.
ורילי פעלה בעבר כחטיבת מחקר במסגרת מעבדות גוגל X, ובאוקטובר האחרון הפכה לחברה-בת עצמאית כחלק מהארגון-מחדש של גוגל ומיזמיה העתידניים תחת אלפבית, אותה מוביל הגנטיקאי פרופ' אנדרו קונראד. לצד ורילי מפעילה גוגל מיזם נוסף בתחום הטכנולוגיות הרפואיות כחברה-בת של אלפבית – קאליקו, שעוסקת במחקר בנושא הארכת החיים וטיפול במחלות זקנה.