פייסבוק מפתחת פלטפורמת גיימינג שתתחרה עם חנות המשחקים הגדולה בעולם
שנים אחרי ההצלחה האדירה של משחקים כמו פארמוויל, פייסבוק חוזרת לשוק הגיימינג וחוברת למנוע המשחקים הפופולרי Unity על מנת ליצור פלטפורמת משחקים חדשה שתכלול חנות מקוונת ומערכת הפצה
- צוקרברג החל למכור מניות פייסבוק שברשותו - למטרות צדקה
- רוצים להגיש תביעה נגד פייסבוק? בקרוב תוכלו לעשות את זה באימייל
- סדרות הטלוויזיה של אמזון מגיעות גם ליוטיוב ופייסבוק
הפלטפורמה החדשה תקל על מפתחים להתאים את משחקיהם לפייסבוק, ויוניטי תפתח כלי שיאפשר יצוא של משחקים לרשת החברתית בלחיצת כפתור מתוך כלי העריכה שלה, והיא תרכז את כל העדכונים ודפי המשחקים ברשת למקום אחד. בניגוד לשמה, הפלטפורמה אמורה להיות אוניברסלית ותעבוד על מערכות הפעלה נוספות מלבד ווינדוס.
בסופו של דבר, הפלטפורמה גם תכלול מעין חנות מקוונת ומערכת הפצה שתאפשר לשחקנים לגלות משחקים חדשים ישירות מתוך פייסבוק, בלי שיצטרכו להוריד את המשחק מאתר צד-שלישי. אתר TechCrunch שחשף את קיומה של הפלטפורמה, מתאר אותה כמתחרה לסטים, חנות המשחקים הגדולה בעולם, אבל כזאת שתתמקד במשחקי קז'ואל.
כאשר פייסבוק החלה להשיק את כלי פיתוח האפליקציות שלה בשלהי 2007, היא יצרה יש מאין שוק שלם של משחקי קז'ואל שלתקופה מסויימת, זכו לפופולריות אדירה. חברות כגון זינגה, עם סדרת משחקי הוויל שלה, הפכו בתוך זמן קצר לחברות המוערכות במיליארדי דולרים. ב-2011 פייסבוק השיקה באופן רשמי את פלטפורמת קרדיטס, מערכת תשלומים וכסף וירטואלי שנועדה לדחוף את התעשייה קדימה. אבל מאז, במיוחד לאור השינויים שפייסבוק עשתה במערכת שלה שלא מאפשרים יותר למפתחי משחקים להציף את הקיר של שחקנים אחרים עם הודעות ספאם ויראליות, משחקי פייסבוק הפכו פחות ופחות פופולריים.
פייסבוק החלה להראות סימנים של חזרה לשוק הגיימינג כבר לפני כשנה, עם פלטפורמת משחקי סלולר בשם Games Arcade שמעולם לא יצאה מבטא סגור. לפי הדיווחים בתקשורת, הפלטפורמה החדשה היא בעצם שדרוג של Games Arcade.
ההכרזה על שיתוף הפעולה עם יוניטי מחזירה את פייסבוק לחוד החנית של פיתוח משחקים – יוניטי היא כיום אחד המנועים הפופולריים ביותר בתעשיית המשחקים, ומנוע המשחקים שלה משמש ליצירת משחקי מחשב, סלולר ורשת – ביניהם Kerbal Space Program, Pillars of Eternity ועוד. פייסבוק מקווה כי בעזרת יוניטי, משחקי פייסבוק יוכלו לכלול גם משחקי הארד-קור מתקדמים יותר – חדשות טובות לחברות כמו פלאריום הישראלית.
חברת יוניטי הדנית-אמריקאית הוקמה ב-2004 ככלי שנועד להקל על מפתחי משחקים חובבים ליצור משחקי מחשב פשוטים - מעין וויקס למשחקי מחשב. מאז הפכה להיות אחד ממנועי המשחקים הפופולריים ביותר בתעשייה - במיוחד בקרב חברות אינדי - בזכות נוחות השימוש, דמי הרשיון הנמוכים והתמיכה האוניברסלית של יוניטי במגוון רחב של פלטפורמות, מערכות הפעלה, סביבות עבודה ושפות תכנות. יוניטי אף החלה בשנים האחרונות לצאת מגבולות תעשיית המשחקים כתחליף לפלאש, כפתרון מוביל לאתרים עתירים באנימציה.