נאס"א מציגה: כל מה שרציתם לדעת על החלל ולא מצאתם בוויקיפדיה
מיזם חדש של סוכנות החלל יעמיד את כל המחקרים המדעיים שערכה או מימנה לרשות הציבור ללא תשלום באמצעות ארכיון מקוון. המאגר יכלול מחקרים בנושאים כגון חקר החלל, מחשוב, תקשורת ובריאות
- הכישלון של גוגל: החברה בוחנת את עתידו של פרויקט הסיבים שלה
- באיחור של כמעט שנתיים - עמוס 6 ישוגר לחלל בשבוע הראשון של ספטמבר
- בדידותו של חוקר החלל
בנוסף למחקרים שכבר תויקו במאגר, הודיעה הסוכנות כי כל מחקר שימומן על ידה ועבר ביקורת עמיתים יחייב את החוקרים השותפים לו להעלות עותק ממסמכי התוצאות לארכיון מעתה והלאה, עד שנה ממועד סיום המחקר. המהלך מגיע בתגובה להחלטה של המשרד למדיניות מדע וטכנולוגיה בבית הלבן שהתקבלה ב-2013, לפיה יפעלו סוכנויות המחקר המדעי הממשלתיות בארה"ב לפיתוח מדיניות וכלים שינגישו חלקים גדולים יותר מהמחקר במימון פדרלי לציבור.
חלק מהמחקרים של נאס"א אמנם היו זמינים לציבור גם קודם לכן, אבל בחלק מהמקרים מסמכי המחקר הוצבו מאחורי חומת תשלום, פוזרו באתרים ומגזינים מדעיים שונים ולא היו נגישים בצורה מסודרת וחופשית ממקום אחד.
"אנו מקווים שהגישה החופשית הזו תעודד חדשנות ותאפשר לקהילה הגלובלית להצטרף אלינו בחקירותינו את כדור הארץ, האטמוספירה שלו והחלל. כמדענים ומהנדסים אנחנו פועלים על בסיס היסודות שהונחו בעבר על ידי אחרים", כתבה המדענית הראשית של נאס"א, ד"ר אלן סטופן.