הסטארט-אפ הישראלי שמחבר בין מטבעות וירטואליים לסחר בינלאומי
חברת Wave פיתחה מערכת סחר מאובטחת שמבוססת על בלוקצ'יין ומאפשרת לעדכן את מערכות השילוח הבינלאומיות ולחסוך חלק גדול מעלויות הלוגיסטיקה הכרוכות בשימוש במערכות בנקאיות
- ביטקוין זה לשמרנים
- תכירו את Monero: המטבע שעשוי להחליף את הביטקוין
- הערכות: בנק ישראל חזר להתערב במסחר במט"ח
הסטארפ-אפ הישראלי Wave, בשיתוף פעולה עם הבנק הבינלאומי ברקליס, ביצעו לפני כשבוע את עסקת הסחר הבינלאומית הראשונה בהיסטוריה שנעזרת בבלוקצ'יין. עסקת סחר היא התהליך שבו הבעלות על סחורה עוברת מהשולח ליעד, ולרוב מדובר בתהליכים סבוכים מאוד. מערכות הסחר והמכס העולמיות הן מיושנות ולא מעודכנות, מתקשות להתמודד עם פיתוחים טכנולוגיים או שינויים מהירים ברגולוציה, ומייצרות כיום פרנסה לענף שלם של חברות עמילות מכס ו-Forwarding. לפי חברת Wave, 5% מכל עלויות ההובלה הימית כיום נובעות בעצם מהלוגיסטיקה הנדרשת.
בניסוי של ווייב, הועברה סחורה ממועצת החלב האירית לידי חברת הסחר של איי סיישל. גדי רושין, מנכ"ל ווייב, אמר כי בעזרת הפתרון שהחברה פיתחה, כל החברות מסוגלות לצפות במסמכי הסחר המקוריים מכל מקום בעולם, בצורה מאובטחת, מוצפנת ובטוחה. המערכת אמורה לחסוך עלויות, להאיץ את קצבי העברת המידע ולמנוע הונאות.
הפיתוח הזה אפשרי באמצעות בלוקצ'יין – הפרוטוקול שנמצא בבסיס של ביטקוין. במערכת מבוססת בלוקצ'יין, במקום מסד נתונים אחד המרכז את כל הפעולות השונות, כל המידע מבוזר בין כל המשתמשים במערכת. פעולות יכולות לבצע בצורה ישירה ואנונימית בין משתמשים, והמידע "מחלחל" לאיטו לכל שאר הרשת.
בשנים האחרונות יותר ויותר בנקים עוברים להשתמש בפתרונות מבוססים בלוקצ'יין, שמאפשרים רמת אבטחה גבוהה יותר מהמערכות הקיימות, לצד העברה מהירה ומיידית של כספים ללא צורך בשימוש במערכות הבנקאות העתיקות והמערכת גם עמידה יותר לעומסים ולמתקפות האקרים.
אנשי מקצוע בתוך עולם עמילות המכס מזהירים עם זאת שהיו בעבר מספר רב של ניסיונות לעדכן את מערכות השילוח הבינלאומיות ולהתאים אותן לעולם הדיגיטלי, והן נכשלו בגלל הצורך לעמוד ברגולוציה נוקשה שמשתנה בין מדינה למדינה. אבל יתכן כי האופי המבוזר של בלוקצ'יין יאפשר למדינות מתקדמות יותר לאמץ את הטכנולוגיה, מה שיקל על הסחר עימן ויפעיל לחץ על מדינות נוספות לעדכן את המערכות שלהן.