גרמניה אוסרת על ווטסאפ להעביר מידע על משתמשים לפייסבוק
נציב אבטחת המידע של גרמניה קבע כי ווטסאפ לא תוכל להעביר מידע לחברה האם וכי מידע שכבר יועבר יימחק: "פייסבוק חייבת לקבל את רשותם של המשתמשים לחבר את החשבונות"
- היוזמה של ווטסאפ לתת קול גם למי שהושתק היא חדירה לפרטיות
- עדכון המריבה: ווטסאפ מאפשרת לשלוח הודעה גם לאנשים שהשתיקו אתכם
- פייסבוק מודה: מסרנו למפרסמים נתונים שגויים לגבי הצפייה בסרטוני הווידיאו
בסוף אוגוסט שינה ווטסאפ את מדיניות הפרטיות שלה, והודיעה שמעתה המידע שאוגרת החברה על משתמשים ישותף עם פייסבוק, שרכשה אותה ב-2014 בעסקה בשווי סופי של כ-22 מיליארד דולר. ההכרזה עוררה זעם רב מצד משתמשים, וסתרה הכרזות של מייסד החברה, יאן קום, שלפיהן כיבוד הפרטיות וצמצום איסוף המידע על משתמשים נמצאים בראש מעיניה.
הזעם לא היה חסר תוחלת, ונראה שהשפיע גם על הרגולטור הגרמני. לתפיסתו של קספר, ווטסאפ ופייסבוק הן חברות עצמאיות שצריכות להפריד בין המידע שכל אחת אוספת על משתמשיה. בהודעה לעיתונות שפרסם משרדו מצוין שאחרי הרכישה הבטיחה פייסבוק שמידע שכזה לא ישותף, ושהשינוי במדיניות הוא לא רק בגדר הטעיה של המשתמשים ושל הציבור, אלא גם עומד בניגוד לחוקי הגנת המידע של גרמניה.
"ההחלטה מגנה על המידע של 35 מיליון משתמשי ווטסאפ בגרמניה", אמר קספר. "זו חייבת להיות החלטה אינדבידואלית שלהם, האם הם רוצים לחבר את החשבונות שלהם עם פייסבוק. פייסבוק חייבת לקבל את רשותם לעשות כן. זה לא מה שקורה. התוצאה היא שיועבר מידע של מיליונים רבים של אנשים, מרשימת אנשי הקשר של המשתמש, מבלי שלאנשים אלו יש קשר כלשהו לפייסבוק או לווטסאפ".