Mobile 2017
"האינטרנט של הדברים זה לא קטגוריה - זה עולם חדש"
לדברי גיל רוזן, סמנכ"ל שיווק וחדשנות בחברת בזק, בשנת 2025 תחום ה-IOT צפוי לגדול להיקף של 11 טריליון דולר בשנה
"תחום הIOT (אינטרנט של הדברים) הוא תחום חדש שבזק נכנסת אליו ומנגישה אותו להמונים. התחום אולי קיים בנישה ואולי קיים באיזה שהיא הצעה ואנחנו בודקים איך אנחנו מנגישים את זה לשוק הרחב". כך אמר היום (ג') גיל רוזן, סמנכ"ל שיווק וחדשנות בבזק בוועידת המובייל 2017 של "כלכליסט".
- מציאות מדומה - חוויה מרגשת שעלולה להיות גם מסוכנת
- בדקנו - האם אפשר להסתדר היום בלי סמארטפון?
- "תמיד הייתי בעד החיבור בין המוזיקה לדיגיטל"
רוזן החל לסקור את תחום אינטרנט הדברים הקיים כיום: "האינטרנט כפי שאתם מכירים אותו וכפי שאנחנו חווינו אותו בשנים האחרונות חי בתוך המחשב. כיום האינטרנט מתחבר לחיים עצמם וזה הולך להיות כל כך גדול עד כדי כך שאנחנו לא יכולים להתייחס ל-IOT כקטגוריה אלא שהIOT זה עולם חדש".
"בשנת 2025, תחום הIOT צפוי להגיע ל11 טריליון דולר בשנה", אמר רוזן והוסיף: "היום תחום ה-IOT כבר נמצא איתנו והוא רק הולך וגדל משנה לשנה". רוזן אף ציין כי שוק ה-IOT שווה הרבה מאוד כסף כבר עכשיו והחל להדגים את יכולות ה-IOT שנמצאות כיום סביבנו ונתן דוגמה לשימוש בטכנולוגיה ברפת. כדי לתפוס את תקופת הייחום המדויקת של הפרה, חיברו לה סנסור המשדר לרפתן 24 שעות ביממה את נתוני הפרה וכך הצליחו לעקוב אחריה ולדעת מתי בדיוק הפרה מוכנה להפרייה. הסנסור אותת לרפתן והוא המשיך הלאה בפעילות שלו עם הפרה.
רוזן הציג את פעילות בזק ב-IOT דרך הבית החכם של החברה: "הבית החכם זה תחום שקיים כבר כמה שנים, אך בדרך כלל עד היום היה מדובר במערכת סגורה ומסורבלת להתקנה ולא מתאימה לקהל הרחב שגר היום בשכירות, בבית ישן בת"א. כדי להכניס את הטכנולוגיה ולעשות מהפכה, צריך להנגיש את הבית החכם לקהל הרחב, את הטכנולוגיה למציאות הקיימת". בזק השיקה את הבית החכם שלה עם אפליקציה מותאמת המאפשרת לשלוט דרך הטלפון בסנסורים המפוזרים בתוך הבית - באורות, במזגן, במצלמות וכדומה.
רוזן ציין עוד, כי הדברים המאתגרים באמת נמצאים מן הסתם בחוץ ולא בבית. הסנסורים המותקנים ברחוב צריכים להיות מותקנים באותה נקודה למשך כמה שנים ולשרוד תנאי מזג אוויר קשים ועדיין להמשיך לשדר. רוזן נותן דוגמה לעיר החכמה שהחברה עשתה ביחד עם עיריית מודיעין, שם לקחה בזק את הפארק העירוני ופיזרה סביבו ובתוכו סנסורים ששידרו למוקד העירוני נתונים 24 שעות ביממה ואפשרו למוקד העירוני לדעת אם יש תנועה בתוך הפארק, אם נכנסים למקומות אסורים בפארק ולמנוע ונדליזם. כמו כן הותקן סנסור ציפה בתוך האגם שמשדר נתונים למוקד מתי יש חשש להצפה של האגם בעקבות גשמים או חסימת ביוב. כמו כן, האפליקציה המותאמת מאפשרת לתושבים לדעת כמה חניות פנויות יש, מה מזג האוויר בפארק וכן ליהנות מאינטרנט אלחוטי ברחבי הפארק