רוסיה חסמה את הגישה ללינקדאין
הרשת החברתית העסקית היא החברה הראשונה שנפגעת מהחוק הרוסי, שדורש שמידע של משתמשים מקומיים יאוחסן במדינה
- מחפשים עבודה חדשה ולא רוצים לספר למעסיק? לינקדאין לשירותכם
- לינקדאין הייתה על הכוונת של גוגל, פייסבוק וסיילספורס לפני שנרכשה על ידי מיקרוסופט
- האם רכישת הענק של לינקדאין היא הטעות הראשונה של סאטיה נאדלה?
מדובר בחוק חדש יחסית שנכנס לתוקף בספטמבר 2015, לאחר שהתקבל בדומה, הפרלמנט הרוסי, ביוני 2014. החוק לא רק דורש מהחברות להחזיק שרתים ברוסיה אלא גם מגביל את היכולת שלהם להעביר מידע מהשרתים המקומיים החוצה. מטרתו הוא לתת לממשל הרוסי את האפשרות להגיש צווי חיפוש ובקשות מידע על משתמשים רוסיים ולאלץ את לינקדאין, וכל חברה מערבית אחרת שמעוניינת לפעול ברוסיה, לעשות זאת גם.
לפני כשבוע בית משפט מקומי ברוסיה מצא כי לינקדאין אכן לא עומדת בחוק, וכעת הסוכנות מורה על החסימה. בעקבות ההחלטה כל ספקיות האינטרנט במדינה מחויבות לחסום את לינקדאין בתוך 24 שעות, או שיספגו קנסות כבדים. לינקדאין אינה האתר המערבי הראשון שמתחיל להרגיש את כובד הרגולציה הרוסית, לאחר שהסוכנות כבר חסמה את ויקיפדיה למספר ימים ומספר אתרי פורנוגרפיה גדולים יחסית. עם זאת, לינקדאין הוא כנראה השירות המסחרי המערבי הראשון שנפגע באמת מהחקיקה הרוסית. להחלטה של רוסיה לתקוף קודם דווקא את לינקדאין יש גם משמעות, בהתחשב בכך שרכישת לינקדאין על ידי מיקרוסופט אמורה לצאת לפועל בימים הקרובים.
דובר הקרמלין, דימיטרי פסקוב, מסר כי ההחלטה לחסום את לינקדאין הייתה "מבחינת החוק בלבד", וכי הנשיא פוטין אינו מתכוון להתערב במקרה. כאשר נשאל לגבי חששות כי רוסיה הולכת להדק את הצנזורה שלה ברשת, פסקוב מסר: "אין חששות כאלו". רוסיה, ראוי לציין, אינה המדינה היחידה שהעבירה חוקים דומים. ב-2014 חוקים דומים, אם כי מרוככים, נכנסו לתוקף גם בברזיל ובגרמניה. לפני כשנה ממשלת גרמניה פנתה בבקשה ללינקדאין, שבסופו של דבר הקימה חוות שרתים בגרמניה.
נראה כעת כי לינקדאין אינה פוסלת את האפשרות שהיא תתכופף בפני הרגולטור. "החזון שלנו הוא ליצור הזדמנויות כלכליות עבור שוק העבודה הגלובלי" אמר דובר הרשת החברתית. "ההחלטה חוסמת את הגישה ללינקדאין למיליוני המשתמשים שיש לנו ברוסיה. אנחנו עדיין מעוניינים בפגישה עם הסוכנות על מנת שנוכל לדון בבקשה שלהם". ללינקדאין יש כ-6 מיליון משתמשים ברוסיה.