נדחתה ההצבעה על הצעת חוק לתגמול ספקיות אינטרנט שיתקינו מערכות סינון אתרים
ההצבעה נדחתה לבקשתו של השר הממונה, צחי הנגבי, זאת על מנת לנסח מחדש את הצעת החוק בהתאם להסתייגויות שהגישו הגורמים המקצועיים
ההצבעה בוועדת השרים לחקיקה על הצעת החוק לתגמול ספקיות אינטרנט שיתקינו מערכות סינון אתרים נדחתה היום ברגע האחרון.
לדברי יוזם הצעת החוק, ח"כ מיקי זוהר (ליכוד), ההצבעה נדחתה לבקשתו של השר הממונה, צחי הנגבי. בלשכת הנגבי מבהירים שהדיון נדחה על מנת לנסח מחדש את הצעת החוק בהתאם להסתייגויות שהגישו הגורמים המקצועיים.
לפי הצעת החוק, ספקיות אינטרנט יוכלו להתקין ולהפעיל מערכת סינון אתרים שפועלת כך שבעת הגעה לאתר חסום, כמו למשל אתר פורנו או אתר הימורים, הלקוח הגולש יידרש להקליד קוד אישי כדי לגשת אליו. כדי לעודד את ספקיות האינטרנט להפעיל את המערכת, הצעת החוק קובעת כי ספקיות האינטרנט יקבלו 30 אגורות לשנה עבור כל גולש שעושה שימוש במערכת.
הצעת החוק אמורה היתה להעלות להצבעה בוועדת השרים לחקיקה כבר בשבוע שעבר, ואולם הדיון נדחה על רגע סוגיות ניגוד עניינים שנוגעות לראש הממשלה בנימין נתניהו, שמתוקף תפקידו כשר התקשורת הוא השר הממונה על הצעת החוק. לאור ניגוד העניינים העביר ראש הממשלה את הטיפול בהצעת החוק לשר צחי הנגבי, שביקש שבוע נוסף על מנת ללמוד אותה.
הנגבי אמור היה להביא את ההצעה לדיון ועדת השרים היום, שם היא היתה צפויה לזכות ברוב קולות. בשלכתו של זוהר היו כל כך בטוחים שההצעה תאושר, שאף שלחו הודעה לתקשורת שלפיה זכתה ההצבעה באישור השרים. ואולם, זמן קצר לאחר מכן התברר שהנגבי החליט שלא להעלות את הצעת החוק להצבעה היום.
"למרות סיכום מוקדם עם השר הממונה צחי הנגבי, שהודיע כי יתמוך בהצעת החוק, ולמרות שרוב השרים תמכו בהצעה, עקב שינוי דעתו של הנגב ברגע האחרון, נדחתה ההצעה בוועדת השרים עד להגעה להסכמות", נמסר מלשכתו של חבר הכנסת.
מלשכתו של הנגבי נמסר בתגובה: "הוחלט לדחות את הדיון בשלושה שבועות כדי לתאם עם מציע ההצעה נוסח שיענה על ההסתייגויות המקצועיות של משרדי המשפטים והתקשורת".
באיגוד האינטרנט אמרו שבימים האחרונים קיימו נציגי הארגון שיחות עם בכירי משרד התקשורת, שככל הנראה הובילו להסתייגויות שהוגשו היום בעת הנחת הצעת החוק. לדברי מנכ"ל איגוד האינטרנט, עו"ד יורם הכהן, משמעותה המעשית של הצעת החוק זו היא שהאינטרנט בישראל, אצל כלל ספקי שירותי הגישה לאינטרנט, יהיה מצונזר כברירת מחדל, ומי שיבקש להמנע מסינון זה יתויג במאגרי מידע ככזה. לדבריו, באיגוד סבורים שעל ועדת השרים להתנגד להצעת החוק ולא להציע לספקי הגישה לאינטרנט אתנן תמורת סינון תכנים באינטרנט כברירת מחדל.