$
IT בעולם

IBM שוב שיאנית העולם בפטנטים, חלק ניכר מהם פותחו בישראל

ענקית הטכנולוגיה הגישה וקיבלה השנה כ-8,000 פטנטים מתוכם כ-300 פותחו על חוקרים ישראלים. זו השנה ה-24 ברציפות שבה IBM ניצבת בראש טבלת רושמות הפטנטים, לפני גוגל, סמסונג, קנון ואינטל

רפאל קאהאן 18:5411.01.17
IBM הודיעה אמש (ג') שהיא שברה את השיא של עצמה בתחום הפטנטים. ענקית הטכנולוגיה האמריקאית רשמה ב-2016 כ-8,088 פטנטים חדשים זו השנה ה- 24 ברציפות. רשימת הפטנטים של IBM כוללת מגוון רחב של המצאות בתחומי הבינה המלאכותית והמחשוב הקוגניטיבי, מערכות בריאות קוגניטיביות, טכנולוגיות ענן מחשוב, אבטחת סייבר ותחומים אחרים בהם ממקדת החברה את מיזמי הצמיחה האסטרטגית שלה.

חוקרים וממציאים ישראלים ב-IBM, ובכללם כאלה הפועלים במעבדות המחקר ובמרכזי הפיתוח של החברה בישראל, היו אחראים בשנה החולפת בממוצע על כ-23 פטנטים מדי חודש. החוקרים, המהנדסים והמעצבים ב- IBM כולה, רשמו יותר מ-2,000 פטנטים בגין המצאות הקשורות לתחום הבינה המלאכותית, מחשוב קוגניטיבי ומחשוב ענן.

 

מספר הפטנטים שמקורם בישראל מרשים עוד יותר לאחר שמגלים שהוא מקביל לזה שנרשמו על ידי חוקרים יפנים ובריטים. "בסך הכל רשמו החוקרים הישראלים 285 פטנטים בעיקר בתחומי הסייבר והמחשוב הקוגניטיבי", הסבירה עו"ד סוזן ארז, היועצת המשפטית לתחום הקניין הרוחני ב- IBM ישראל.

חוקר של IBM בפעולה חוקר של IBM בפעולה צילום: יבמ

 

רשימת עשר החברות המובילות ברישום פטנטים בארה"ב כוללת את IBM עם 8,088 פטנטים חדשים, ואחריה סמסונג (5,518), קנון (3,665), קוולאקום (2,897), גוגל (2,895), אינטל (2,784), מיקרוסופט (2,398), טאיוואן סמיקונדקטור (2,288) וסוני (2,181). בסך הכל עמלו על הפטנטים של החברה מ- 8,500 ממציאים ב- 47 מדינות.

 

חלק ניכר מעבודת המחקר של החברה מתבצע בישראל במספר מרכזים, למשל מרכז המצויינות של IBM בתחום הסייבר הפועל בבאר שבע הגיש שלוש בקשות לפטנט, ובכללן אחת המתייחסת ל"אימות ביומטרי מתמשך של זהות משתמש באמצעות אביזר הצבעה", ומציעה פתרון לבעיית גניבת זהויות משתמשים והונאות הנשענות עליה.

 

מעבדת המחקר בחיפה הגישה יותר משלושים בקשות לפטנטים בתחום המחשוב הקוגניטיבי, ובכללן "זיהוי אובייקטים באמצעות תצורה תלת-מימדית", העוסק בשימוש בכלי מציאות רבודה בביצוע משימות תחזוקה ותיקונים בסביבה תעשייתית מורכבת. מעבדת המחקר של IBM בחיפה חתמה גם על הסכם עם חברת טבע, לשימוש בטכנולוגיית ניתוח המידע הרפואי של IBM לזיהוי שימושים חדשים בתרופות קיימות, והגישה לאישור פטנט ל"שיטה לפיענוח ויזואלי של צילומים רדיולוגיים מתוך המידע הקליני של חולים" העוסק בתחום הניתוח האנליטי של מידע רפואי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x