חברת הסייבר Secret Double Octopus גייסה 6 מיליון דולר
החברה פיתחה פתרון לווידוא זהות והגנה על מידע שמבוסס על אלגוריתם ששימש בעבר להגנה על קודי שיגור גרעיניים והוכח כבלתי פריץ
- מיקרוסופט תשקיע בחברת הסייבר הישראלית אילוסיב נטוורקס
- "חדשנות ההאקרים מתפתחת כמו הסייבר"
- העזיבה הסינית: לא רק ביומד, גם ההייטק מתייבש
הרעיון הטכנולוגי נולד באוניברסיטת בן גוריון על ידי שני חוקרים, פרופ' שלומי דולב ודוקטור שמרית צור-דוד, אליהם הצטרפו שני יזמים, חן טייטלמן ורז רפאלי. החברה שנוסדה ב-2015 מעסיקה כיום 11 אנשים רובם בתל אביב ומיעוט בבאר שבע. "עד סוף השנה נהיה 20 אנשים" מעריך רז רפאלי.
דאבל אוקטופוס פיתחה פתרון לווידוא זהות והגנה על מידע ברשת בסביבות ענן, מובייל ואינטרנט הדברים.הטכנולוגיה של החברה מונעת מהתקפות סייבר לאסוף מידע היכול להביא לשבירת הצפנה, כמו גם מניעת התקפות מסוגי man-in-the-middle, מניפולציות PKI, גניבת מפתחות וחולשות של certificates authorities.
הפתרון של החברה מאפשר שליחת מידע דרך מספר ערוצי תקשורת, כאשר כל פיסת מידע אינה מכילה מספיק נתונים לשחזור אף חלק של המקור, אך בעזרתן ניתן להרכיב את המידע המלא לאחר הגעתן למקבל הנתונים.
הטכנולוגיה מבוססת על אלגוריתם "שיתוף סוד" (Secret Sharing), אשר פותח לפני עשרות שנים להגנה על קודי שיגור של נשק גרעיני. אלגוריתם זה הוכח כבלתי פריץ ללא תלות בכמות כוח החישוב המוקצה לפריצתו, ולכן נחשב משמעותית בטוח יותר מהצפנות מבוססות מפתח פומבי, אשר ניתנות לפריצה באמצעים חישוביים, כמו גם פגיעות לחישוב קוונטי.
מוצרי החברה מייתרים את השימוש בסיסמה כאמצעי אבטחה ולכן חסינים מפני גניבה או ניחוש של סיסמאות. בניגוד לפתרונות אבטחה אחרים, השימוש בהם משפר הן את רמת האבטחה והן את חווית המשתמש.
"שיטות אבטחה רבות, כגון שליחת קוד SMS, Biometrics, סיסמאות חד פעמיות וTokens מעניקות שכבת הגנה יחידה, דבר שהופך אותן פגיעות להתקפות – ובו בעת מסרבלות את חווית המשתמש של הלקוח." אמר רז רפאלי.
"נדיר לראות פתרונות אבטחה שמצליחים לשדרג את חווית המשתמש" אמר יואב צרויה, שותף בקרן JVP. "החברה מציעה רמת אבטחה מושלמת - theoretically secure - העמידה בפני התקפות של כל כח חישוב לרבות חישוב קוואנטי, חווית משתמש מעולה ויכולת יישום מהיר ותאימות עם טכנולוגיות קיימות."