פייסבוק רוצה להחליף את ארגוני הסיוע
ברשת החברתית השיקו מנגנון חדש לשעת חירום שיאפשר למשתמשים להציע סיוע וציוד באזורים שנפגעו. בחברה מקווים שהכלי יהפוך את פייסבוק לאמצעי התקשורת העיקרי במקרי אסון
פייסבוק מוסיפה יכולות חדשות למנגנון ה-Safety Check שיאפשרו למשתמשים להציע סיוע במצבי חירום. הפיצ'ר החדש נקרא Community Help ויהיה זמין החל מהיום בארה"ב, קנדה, אוסטרליה, ניו זילנד, הודו וערב הסעודית, בשלב ראשון רק במקרים של אסונות טבע ותאונות.
- המושבעים פסקו: אוקולוס הפרה זכויות יוצרים ופייסבוק תשלם חצי מיליארד דולר
- זמן מסך: ברוכים הבאים לעולם שכולו פייסבוק
- פייסבוק היכתה את תחזיות הרווח וההכנסות לרבעון הרביעי
משתמשים באזור שנפגע יוכלו להציע אפשרויות לינה, מזון וציוד ואלה יחולקו לקטגוריות ולאזורים גיאוגרפיים ממוקדים כדי להקל על הנזקקים. לפי פייסבוק המנגנון החדש נועד להחליף את מאמצי ההצלה החפוזים שמתארגנים במצבי חירום, ש"לא תמיד פועלים בהצלחה מכיוון שהם לא מתוכננים בהתאם למקרה הספציפי", הסבירו בחברה.
המנגנון החדש אמנם לא יפיק רווחים לרשת החברתית, אבל בחברה מבינים שכלים מסוג זה גורמים לאנשים להישאר מחוברים גם במצבים קיצוניים, ומאפשרים להם לתקשר זה עם זה גם כאשר מערכות אחרות לא זמינות או קרסו.
פייסבוק ספגה לא מעט ביקורת על מנגנון ה-Safety Check ובמיוחד על הבחירות שלה מתי והיכן להפעיל אותו. בתגובה היא הודיעה בשנה שעברה שתפסיק להפעיל אותו בעצמה, ובמקום תסתמך על פעילות המשתמשים ועל תדירות השימוש במילות מפתח כגון "רעידת אדמה", "פיצוץ" ועוד.
כדי למנוע מצבי ניצול ותרמית הכריזו בפייסבוק שהשירותים המוצעים יהיו זמינים רק למשתמשים מעל גיל 18 שהחשבונות שלהם פעילים מעל מספר ימים מסוים, ויראו כמה חברים משותפים יש לך עם מציע העזרה.