דירקטוריון בזק אישר: yes תמשיך לעבוד עם חלל תקשורת
לפי הודעת בזק, היקף ההתקשרות בין החברות עד שנת 2028 עומד על 263 מיליון דולר. העסקה מותנית באישור אסיפת בעלי המניות
נציגי דירקטוריון בזק הבלתי תלויים שנבחרו בכדי לייצג את yes (הנמצאת בשליטת בזק) מול חברת חלל תקשורת, החליטו אתמול (ג') להמשיך את ההתקשרות עם חלל. גם בזק וגם חלל נמצאות בשליטתו של איש העסקים שאול אלוביץ'.
- האיש שרוצה לחזור לשגר אנשים לחלל: "מגזר החלל הפרטי מהיר יותר"
- הדילמה של yes: איך למלא את החלל
- הוקפאה עסקת מכירת חלל תקשורת לשינווי הסינית
על פי הדיווח היום (ד') של בזק לבורסה, yes תמשיך את ההתקשרות שלה עם חלל עד דצמבר 2028 תמורת 263 מיליון דולר. בבזק מציינים כי סכום ההתקשרות נשאר זהה לסכום העסקה הקודמת של yes עם חלל למעט תוספות זניחות אשר משקפות את העלויות הנוספות של חלל בעמוס 7 למשך 4 שנים. אישור העסקה יצטרך לעבור את אסיפת בעלי המניות.
מספר שבועות לאחר פיצוץ הלוויין עמוס 6 שהיה אמור להחליף את עמוס 2 שעתיד לצאת מכלל פעולה באוגוסט הקרוב, בחלל תקשורת הודיעו כי נמצא תחליף: חברת לוויין בשם Asia Satellite Telecommunications Company Limited ששיגרה לוויין בשנת 2014, שיעבור לנקודת השמיים 4W המשדרת לישראל, כדי לספק שירותי לוויין לישראל תוך 45 יום ממועד קבלת האישורים הרגולטוריים.
חברת הלוויין החלופית שנמצאת בשליטה משותפת לחברה מארה"ב וסין, הסכימה להעביר את הלוויין שלה לרשות חלל למשך 4 שנים תמורת סכום של 22 מיליון דולר לשנה. לצורך ההשוואה, הלוויין החדש (עמוס 8), שהוזמן על ידי חלל מחברת בואינג ועליו הודיעה חלל בסוף דצמבר, יעלה לחברה 161 מיליון דולר ויהיה מוכן לשיגור כבר במרץ 2019.
בין yes וחלל יש הסכם ארוך טווח שנחתם לפני מספר שנים שמסתיים בשנת 2028, אך בעקבות הפיצוץ של עמוס 6 ושינוי כל התוכנית הכלכלית וההסכמים בין חלל ל-yes, בפני yes עמדו שלוש אפשרויות: להמשיך את ההתקשרות עם חלל דרך הלוויין החלופי (עמוס 7), לרכוש שירותי לוויין מחברה אחרת, או להעביר את שירותי התקשורת שלה דרך התשתית הקווית של חברת האם "בזק".