צייצני כל העולם התאחדו: משתמשי טוויטר רוצים להפוך לבעליה
קמפיין חדש קורא להפוך את הרשת החברתית לקואופרטיב בבעלות משתמשיה, שחוששים "שהפלטפורמה האהובה תיהרס במרדף אחר רווחים - פיננסיים או פוליטיים". הרשת החברתית מתנגדת להצעה. ההכרעה - בחודש הבא, באסיפת בעלי המניות של החברה
האם טוויטר בדרך להפוך לחברה שבבעלות משתמשיה? קמפיין שמתנהל בימים אלה קורא להפוך את טוויטר לקואופרטיב בבעלות המשתמשים. בעלי המניות אמורים להצביע על המהלך בחודש הבא. אם ההצעה תעבור - החברה תאלץ להכין דוח על היתכנות השינוי הרדיקלי במבנה האחזקות.
- טוויטר מכופפת את טראמפ: מכריחה את הממשל לבטל תביעה אנטי דמוקרטית
- ניצחון לטוויטר: ארה"ב ביטלה הדרישה לקבל פרטי חשבון שמתח ביקורת על הממשל
- ראש בראש: טוויטר מסרבת למסור מידע על חשבון התוקף את הממשל
ההצעה משקפת חוסר שביעות רצון השוררת בקרב כמה מבעלי המניות נוכח מאבקה של טוויטר לצמוח ולרשום רווחים. ההצבעה תיערך ב-22 במאי במהלך האסיפה השנתית של בעלי המניות. ואחד מהנושאים על סדר היום הוא הפיכת החברה לקואופרטיב המוחזק בידי המשתמשים.
על פי ההצעה תתבקש החברה "להכין דוח על טבעה וישימותה של ההצעה למכור את הפלטפורמה למשתמשיה באמצעות קואופרטיב או מבנה דומה בעל מבנה אחזקות רחב ומנגנונים להבטחת אחריות הדיווח".
טוויטר עצמה מתנגדת למהלך כזה, ונראה שהיא גם תנצח בהצבעה. אולם ההצעה עצמה מעניינת ומדגישה את חוסר שביעות הרצון בקרב בעלי המניות של החברה המתקשה לצמוח או לרשום רווחים.
ההצעה מתבססת על עצומה הקוראת להפוך את האחזקה על החברה למבנה של קואופרטיב. העצומה נחתמה בידי כמעט 3,500 משתמשים והיא מעמידה בסתירה את הפרישה הגלובלית של הרשת החברתית עם התחזיות הקודרות לגבי ביצועיה הפיננסיים, בטענה שמבנה האחזקות הנוכחי של החברה לא מאפשר יישום מלא של הערך החברתי שלה.
"לרבים מאיתנו טוויטר היא הדרך המהירה והקלה ביותר להתעדכן בנעשה ולחלוק - היא מציתה דיונים, מפיצה מידע ומניעה תנועות חברתיות", נכתב בעצומה. "אולם בוול סטריט סבורים שהחברה היא כישלון משום שאינה גורפת די רווחים לבעלי המניות שלה. משמעות הדבר היא שטוויטר מועמדת למכירה וישנו סיכון שהבעלים החדשים של החברה יהרוס את הפלטפורמה האהובה עם מרדף אחר רווחים פיננסיים או פוליטיים".
מבנה של קו-אופ יוכל "להביא לתזרימי הכנסות חדשים ואמינים, משום שאנו, המשתמשים, יכולים לרכוש את הבעלות על החברה, עם נתח בהצלחתה. ללא הלחצים לטווחים המיידיים מצד שוקי ההון, נוכל לממש את ערך הפוטנציאל של החברה, שבמודל העסקי הנוכחי נאבק לעשות זאת במשך שנים. נוכל לקבוע חוקי דיווח שקופים לטיפול בשימוש לא נאות ונוכל לפתוח מחדש את הפלטפורמה לחדשנות".