מה רוצים בני דור ה-Z ממקום העבודה?
אחרי אינספור מחקרים וניתוחים הצליחו מעסיקים רבים ליצור תרבות ארגונת שתאפשר לדור ה-Y לשגשג, אך מסתבר שבני הדור הצעיר יותר דורשים היערכות שונה לגמרי
- סיבוב מסוכן: יותר ויותר זוגות צעירים מתייחסים לשוק הנדל"ן כאל קזינו שבו כולם זוכים
- הילדים בסדר: צעירים דווקא קנאים יותר לפרטיות שלהם ברשת ממבוגרים
- בזכות הצעירים: הישראלים מרוצים מהחיים
לאחר שיותר ויותר מקומות עבודה הצליחו ליצור תרבות ארגונית שתאפשר לדור המילניום לשגשג, מתברר שהדור הבא שונה לגמרי ודורש היערכות שונה. ההבדל העיקרי הוא שבעוד שלבני דור המילניום חשוב יותר מכל להרגיש בעלי משמעות, דור Z משתוקקים יותר לחוש ביטחון ורק לאחר מכן בעלי משמעות.
באופן כללי, ביטחון, תחושת שייכות ומשמעות הם המאפיינים החשובים ביותר ליצירת מקום עבודה המעודד ביצועים טובים מצד העובדים.
ככל שבני המילניום חשים יותר בעלי משמעות ומוערכים הודות ליכולות הייחודיות להם, כך גדל החיבור שלהם לשאר העובדים בחברה ולארגון עצמו. יתרה מכך, ככל שלהערכתם לעבודה שהם עושים יש חשיבות ומשמעות, ושהם תורמים לטוב הכללי בעולם, כך הם תורמים יותר להצלחה הכללית של הארגון ושל הצוות. לכן, המנהלים של צוותים המורכבים מדור המילניום צריכים ליצור סביבה שבה העובדים אינם מרגישים שקופים, אלא מוכרים, מוערכים והכישורים הייחודיים שלהם זוכים לכבוד.
לעומת זאת, בני דור ה-Z רוצים להרגיש ביטחון. זה בא לידי ביטוי בחיפוש אחר יציבות והזדמנויות להתקדם בתוך החברה בהתבסס על הביצועים שלהם. הם רוצים לדעת מה החוקים, ושהם הוגנים. הם גם מוכנים לקחת סיכונים כדי להתרחב ולצמוח. מסיבה זו, הם זקוקים לסביבת עבודה שבה יוכלו להרגיש עצמאיים, תחרותיים ואפילו טריטוריאליים. יש לקחת עוד בחשבון, ש-35% מבני הדור יעדיפו לחלוק גרביים ולא חלל עבודה. הלך הרוח שלהם הוא של יזמים, והם רוצים להרגיש "בעלות" על הפרויקטים שלהם. הנטייה הזו מייצגת את הרצון של בני הדור להגיש בעלי משמעות. אולם, לכסף ולביטחון תעסוקתי יש חשיבות גדולה יותר עבורם מאשר לתחושה שהם עושים משהו בעל משמעות. בני הדור הם לרוב חסרי סבלנות ורוצים סיפוק מיידי, ולכן המנהלים צריכים לספק להם משוב מיידי.
העובדים משני הדורות יכולים להיות שמחים, פוריים ויעילים יותר ואף יעילים יותר כחברי צוות, אם הם חשים שהצורך העיקרי שלהם, בין אם הוא ביטחון או הרגשת משמעות, מקבל מענה.