איגוד הביטקוין הישראלי: אל תשמרו מטבעות וירטואליים בבורסות
לדברי יו"ר האיגוד, מומלץ למשוך את כל הכספים שלא משמשים באופן מיידי למסחר. זאת, לאור קשיים של בורסות מטבעות וירטואליים כביטפינקס בעבודה מול בנקים ובאבטחת המטבע מפני האקרים
- רשמית: ניתן לרכוש בביטקוין ב-260 אלף חנויות ביפן
- הסינים ידרשו מבורסות הביטקוין לזהות לקוחות; הביטקוין מאבד בתגובה 10% מערכו
- ממתין לתורו: נדחתה עוד בקשה לאשר קרן סל צמודה לביטקוין
לאחרונה החלו בנקים גדולים לייצר מגבלות במסחר המטבעות הדיגיטליות. חלק מהבורסות אף החלו לתבוע את הבנקים על מגבלות אלו, עם זאת התביעות עדיין ראשוניות ולא ברור בדיוק מה סלע המחלוקת בין הצדדים.
יו"ר איגוד הביטקוין מני רוזנפלד ציין כי האיגוד "ממליץ למשוך את כל הכספים המצויים בבורסות מסחר במטבעות דיגיטליים שאינם משמשים באופן אקטיבי ומיידי למסחר בטווח הקצר". בהודעה מציינים באיגוד את ביטפינקס ההונג קונגית כאחת מהשחקניות העיקריות שחווה קשיים.
ביטפינקס שממוקמת בהונג קונג היא מהבורסות הגדולות בעולם למטבעות דיגיטליים. בתקופה האחרונה סובלת הבורסה מבעיות בהעברת כספים. עם זאת משיכות כספים מהבורסה לא מהוות בעיה והבורסה הדגישה כי היא סולבנטית, עם עתודות מטבע גבוהות דיים. הבורסה פרסמה כי היא מפתחת בימים אלו ערוצים אלטרנטיביים להעברת כספים. כפתרון זמני הציעה הבורסה לכל לקוח שיבחר לפנות לצוות המשפטי שלה שיעניק פתרונות חד-פעמיים להעברת כספים.
זו אינה הצרה הראשונה של ביטפינקס. ביוני האחרון סבלה הבורסה ממתקפת האקרים שבמסגרתה נגנבו מטבעות ביטקוין בשווי 65 מיליון דולר שהובילו להפסקת המסחר, המשיכות והפיקדונות. עדיין לא ידוע מי ביצע את הפריצה.