$
חדשות טכנולוגיה

אנווידיה מציגה: בית ספר וירטואלי לאימון רובוטים ו-AI

יצרנית המעבדים הגרפיים פיתחה סביבה מיוחדת בה ניתן לבחון רובוטים במהירות וללמד אותם יכולות חדשות. בנוסף, הציגה הציגה שבבים חדשים לעיבוד גרפי, למחשבי על וחשפה שיתוף פעולה עם טויוטה

ליאור באקאלו, סן חוזה 11:4411.05.17

מפתחת המאיצים הגרפים אנווידיה חשפה אתמול (ד׳) מעבד חדש שמבקש לקצר את זמני הדרכת ואימון רשתות נוירונים ולהאיץ בכך פיתוח יישומי בינה מלאכותית. בנוסף, חשפה פלטפורמת תוכנה לאימון רובוטים, שתאפשר להעניק להם יכולות חדשות במהירות.

מנכ"ל אנווידיה, ג'נסן הואנג, חשף את הפיתוחים החדשים של החברה בוועידת GTC שערכה השבוע בסן חוזה, קליפורניה. הואנג הציג עולם וירטואלי להכשרת רובוטים בשם אייזק (בקריצה לניוטון ואסימוב במקביל, לדבריו), שנועד להחליף את ההכשרה הידנית המתישה של רובוטים בידי חוקרים. הסביבה מצייתת לכללי הפיזיקה ומאפשרת, לדברי הואנג, להדריך מספר מוחות רובוטים במקביל ואז לבחור את הטוב ביותר מביניהם ולהמשיך איתו. כמו כן הוצגה פלטפורמה בשם Holo-Deck שמאפשרת עבודה בשיתוף פעולה בסביבה וירטואלית באמצעות מודלים פוטו ריאליסטיים.

 

רובוט לומד לשחק הוקי רובוט לומד לשחק הוקי צילום: ליאור באקאלו

 

המעבד החדש שחשפה החברה נקרא טסלה V100 והוא גדול מימדים - 80 ממ״ר, מידות שהואנג השווה לשעון החכם של אפל. הוא מיועד לדאטה סנטרים מבוסס על ארכיטקטורה חדשה בשם וולטה (Volta) שהיא הדור השביעי של אריכטקטורת המאיצים הגרפים של החברה.

 

אירוע אנווידיה אירוע אנווידיה צילום: ליאור באקאלו

 

לדברי אנווידיה, מעבדי וולטה כוללים 21 מיליארד טרנזיסטורים ומספקים כוח חישוב השווה לביצועיהם של 10 מעבדים רגילים. בנוסף, הם מהווים שיפור של פי חמש מכוח החישוב של פסקל, ארכיטקטורת הדור הנוכחי של החברה.

 

הואנג הציג שני מוצרים ראשונים שבהם ניתן לרכוש את מעבדי הוולטה החדשים, שלטענת החברה מהווים מחשבי-על ייעודיים לאימון בינה מלאכותית. לטענת החברה הקטן ששני המוצרים, קופסה בשם DGX, שווה בכוח החישוב שלו למערכת מבוססת CPU בת 800 מעבדים. לדברי הואנג הקופסה מסוגלת להחליף 400 שרתים רגילים.

 

בית הספר לרובוטים בית הספר לרובוטים צילום: Nvidia

 

וולטה מבוסס על ליבת טנסור, בדומה למעבדים הייעודיים שחשפה אשתקד גוגל מתוצרתה, למטרות הרצה וביצוע פעולות ספציפיות של בינה מלאכותית הדרושות לה. לדברי אנווידיה, בנוסף ליכולות של וולטה בתחום אימון רשתות נוירונים ובינה מלאכותית המעבד החדש אף מהווה פיתרון לצרכים הגוברים של ארגונים לפרוס ולהפעיל את רשתות אלה, שלב המכונה אינפרנסיג (inferencing). לצד הכרזותיה בתחום החומרה והתוכנה, חשפה אנווידיה שיתוף פעולה עם טויוטה, במסגרתו תשתמש ענקית הרכב בטכנולוגיית אנווידיה במכוניותיה החכמות והאוטונומיות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x