מכירת חטיבת השבבים של טושיבה ממשיכה להסתבך
שני צוותים מנסים לרכוש במיליארדי דולרים את החטיבה, יצרנית זכרונות הפלאש השנייה בגודלה בעולם: האחד מוביל בידי ווסטרן דיגיטל ואילו השני - ערב רב של חברות אמריקאיות שמובלות בידי פוקסקון הסינית. עתה נודע שגם Dell וקינגסטון בתמונה
- אפל ואמזון רוצות לקנות את עסקי השבבים של טושיבה
- טושיבה: ההפסד השנתי הגדול ביותר של חברת ייצור מיפן - 8.4 מיליארד דולר
גו מנהל מו"מ גם עם גוגל, מיקרוסופט וסיסקו, שיצטרפו לרכישה. עדיין לא ידוע כמה תשקיע כל חברה בעסקה - אך אם תושלם, יהיה זה אחד משיתופי הפעולה הנרחבים ביותר בין חברות טכנולוגיה מתחרות.
מול פוקסקון ושותפותיה עומדת ווסטרן דיגיטל, שמעוניינת אף היא לרכוש את חטיבת טושיבה. ווסטרן דיגיטל נהנית מתמיכה של קבוצת רכישה הנתמכת בקרן ממשלתית יפנית. החטיבה של טושיבה, שרכישתה צפויה לעלות קרוב ל-20 מיליארד דולר, היא היצרנית השנייה בגודלה בעולם של זכרונות פלאש. השבבים הללו חיוניים למוצרים רבים בשלל תחומי תעשייה, מסמארטפונים ועד למכוניות.
מי שיכריע את העניין היא ממשלת יפן, אשר מתנגדת למכירת טכנולוגיות יפניות לחברות זרות - בדגש על שחקנים סינים כפוקסקון. גו, מצידו, הסביר שפוקסקון נקייה ממשקיעים סינים והסביר שהיתרון של החטיבה עבור הקבוצה היא ש"כולנו לקוחות שלה".לפוקסקון כבר יש דריסת רגל ביפן, בדמות חטיבה שקנתה משארפ.
לפי מקורות המקורבים לנושא, יתכן שגם סופטבנק עשויה להצטרף לקבוצה של פוקסקון - מה שיכול לשכנע את הממשלה לאשר את העסקה. ישנם גורמים נוספים שככל הנראה מנהלים מגעים עם טושיבה, ביניהם ברודקום שתשתף פעולה עם סילבר לייק פרטנרס, וביין קפיטל.
בינתיים, מי שקוצר את הפירות מהמו"מ היא טושיבה עצמה: מנייתה טיפסה בכ-9% אתמול. היא עדיין נסחרת בשפל וערכה נמוך ב-26% מערכה בדצמבר שעבר. מצבה הורע משמעותית בעקבות הדיווחים על הפסדי חטיבת האנרגיה הגרעינית של החברה.