"ישראל וארה"ב יקימו מטה סייבר משותף"
כך מסר נציג ממשלת ארה"ב במהלך כנס הסייבר של אוניברסיטת ת"א, במעמד ראש הממשלה נתניהו. לדברי ראה"מ, הצמיחה באיומי אבטחת מידע מחייב שיתוף פעולה בין המדינות. השת"פ יקל על חברות סייבר ישראליות למכור בארה"ב
שיתוף הפעולה בין יחידות הסייבר של ישראל וארה"ב מקבל תוקף רשמי: תומס בוסארט, יועץ ביטחון המולדת לנשיא ארה"ב, הודיע על חתימת הסכם בילטרלי בין ישראל וארצות הברית. ההסכם יסדיר ויגדיר את שיתוף הפעולי בין המדינות, במסגרתו יוקם מטה סייבר משותף. ההסכם נחשף היום (ב') בכנס הסייבר של אוניברסיטת ת"א.
- כך כמעט הכריזה ארה"ב "מלחמת סייבר" על רוסיה
- ארה"ב: האקרים רוסים תקפו מערכות ספירת קולות ב-21 מדינות
- אינטל הקימה מרכז סייבר בארץ, תשקיע מיליוני דולרים בחברות בתחום
"הגידול באיומי הסייבר מחייב שיתופי פעולה עם מדינות נוספות בנושא", פתח ואמר בנימין נתניהו בנאומו באירוע. "מדינות רבות רוצות בשיתוף פעולה עם ישראל בנושא הזה. ראש ממשלת הודו צפוי לבקר בישראל בימים הקרובים והוא מעוניין גם בשיתוף פעולה עם ישראל בתחום הסייבר. מדובר בכלכלה השלישית בגודלה בעולם". מטה הסייבר המשותף ינוהל בידי ד"ר אביתר מתניה, ראש מערך הסייבר הלאומי במשרד ראה"מ והיועץ מיוחד בענייני סייבר לנשיא ארה"ב, רוב ג'ויס.
"חוץ מהנושא המדיני, הסייבר הוא גם תחום עסקי מרתק, בו ישראל מתקדמת מאוד. פעם זה היה חיסרון לומר שאתה בא מישראל - כיום אם אתה אומר שאתה מישראל בתחום הסייבר זה יתרון גדול", הסביר נתניהו. ראש הממשלה לא התייחס ישירות להסכם שנחתם בין ישראל לארה"ב.
חדשות טובות לתעשיית האבטחה
ההסכם החדש הוא רק פורמליזציה של היחסים בין המדינות בנושא. ישראל וארה"ב מנהלות שיתוף פעולה פורה בתחום הסייבר ההגנתי וההתקפי כאחד מזה שנים רבות. שיתוף הפעולה החל עוד באמצע שנות ה-2000 ובין השאר הוליד, לפי מקורות זרים, את נשק הסייבר סטוקסנט שהופעל נגד איראן בסוף העשור האחרון.
ההסכם יאפשר לנהל מדיניות אחידה בתחום בין שתיים מהמדינות המובילות בעולם האבטחה. בנוסף, ההסכם מסדיר את פעילות הסייבר הביטחונית והפלילית, ויקל על חברות ישראליות למכור טכנולוגיות סייבר לרשויות האמריקאיות, שנדרשות לאישורים מיוחדים כדי לרכוש אותן מחברות זרות. מה שעשוי לשפר את היקף יצוא הסייבר הביטחוני הישראלי.