בתי חולים ברחבי הארץ נפגעו ממתקפת סייבר
נוזקה שאינה קשורה למתקפת הסייבר העולמית חדרה לבתי חולים בצפון הארץ ובירושלים - ונמצאת בטיפול של רשות הסייבר הלאומית. בתוך כך, נודע שנוזקת הכופר Petya.A דלפה מאירופה לישראל ופגעה במספר ארגונים
מספר בתי חולים בארץ, בדגש על הצפון ואזור ירושלים, נפלו קורבן למתקפת סייבר. התוקפים, שמקורם לא ידוע, השתמשו בכלי תקיפה שנמצא כעת תחת בדיקה של רשות הסייבר הלאומית וחברות אבטחת מידע ישראליות.
- כך תתגוננו מפני מתקפת הסייבר העולמית
- מתקפת הסייבר העולמית: ההאקרים הרוויחו רק 9,000 דולר
- האקר? נסתדר לבד: התעשייה בארץ לא סומכת על רשות הסייבר
טרם פורסמה הרשימה המלאה של המוסדות שנפגעו. מרשות הסייבר נמסר: "האירוע נעצר אצל אנשי אבטחת המידע בארגונים יחד עם הרשות להגנת הסייבר ונמצא במעקב וטיפול צמוד. בתי החולים ברציפות תפקודית וכאמור, לא נגרם נזק ולא נפגע תיפקודם של בתי החולים".
בניגוד להערכות ראשונות, המתקפה אינה קשורה למתקפת הסייבר העולמית שהיכתה באירופה בימים האחרונים והתפשטה למדינות באסיה ואמריקה. המתקפה, שהתבססה על נוזקת הכופר Petya.A, הגיעה גם לישראל: על פי דיווחים שהתקבלו מרשות הסייבר הלאומית וגורמים בתעשיית אבטחת המידע בארץ, בין הנפגעים נמנו השלוחה הישראלית של ענקית הספנות מירסק, השלוחה הישראלית של ענקית התרופות מרק, משרדי עורכי דין וכמות נכבדה של עסקים קטנים ובינוניים.
נוזקת Petya.A, שמשביתה מחשבים ומגבילה כך פעילות רשתות ארגוניות. כך על פי הדיווח, פעילות השלוחה הישראלית של מרק הושבתה ולא הייתה פעילה אתמול. עם זאת, דיווח על בעיות בחברת השילוח TNT התבררו ככל הנראה כבלתי קשורות לתקיפת פטיה A.
בניגוד למתקפות כופר קודמות, מתקפת Petya.A ניתנת למניעה ולחסימה באמצעות שורת צעדים פשוטים שצריכים להתבצע בארגונים בידי מנהלי האבטחה המוסמכים.
הפגיעה יכלה להימנע לו יישמו המוסדות את המלצות מיקרוסופט, גורמי הסייבר המקצועיים והרשויות, כפי שהומלץ לאחר קמפיין הכופר Wannacry - או אם נקטו בצעדי המנע עליהם המליצו מומחי אבטחה ביממה האחרונה בכלי התקשורת. העובדה שהיו נפגעים בישראל מצביעה שהנהלות עדיין לא הטמיעו את העובדה ששמירה על תשתיות מחשוב תקינות דורשת התייחסות רצינית לתחום הסייבר ואבטחת המידע.