Careem, "האובר של המזה"ת", מגיעה לרשות הפלסטינית
החברה, שהוקמה לפני חמש שנים בדובאי, מפעילה שירותי נסיעות שונים, ביניהם מוניות לנשים בלבד. יש לה 250 אלף נהגים ב-12 מדינות ולראייתה, הכניסה לרשות הפלסטינית תמשוך משקיעים
זו הפעם הראשונה ששירות הסעות מבוסס מובייל יופעל שם.
- אובר עולה בלהבות, המשקיעים רצים ליציאת החירום
- סופטבנק ישקיע 2 מיליארד דולר במתחרה של אובר מסינגפור
- אובר הפסידה בקרב על רוסיה: תתמזג עם המתחרה יאנדקס
בקארים ציינו כי הפעילות ברשות נועדה בין היתר "ליצור מקומות עבודה והזדמנויות. לספק את הפלטפורמה שבאמצעותה יוכלו הנהגים להציע את שירותיהם בצורה מכובדת וחלקה לאנשים הזקוקים להם".
בקארים שמו יעד ליצור מיליון משרות חדשות במזרח התיכון עד 2018, והכניסה לפעילות ברשות צפויה לטענת קארים לקדם אותם לעבר המטרה. לא רק בכל הנוגע למשרות נהגים, אלא גם באמצעות "הפניית זרקור על פלסטין כהזדמנות להשקעה בחברות סטארט-אפ מקומיות ועסקים אחרים".
קארים נוסדה ב-2012 בדובאי על ידי מודסיר שייקה ומגנוס אולסון, יועצים לשעבר במקנזי. החברה פועלת היום ב-12 מדינות ועל פני 80 ערים במזרח התיכון. בינואר השלימה קארים סיבוב גיוס בהיקף של חצי מיליארד דולר ולפי שווי של יותר ממיליארד דולר. בין המשקיעים הבולטים היתה דיימלר הגרמנית.
כיום יש כ-10 מיליון משתמשים רשומים לשירות, שמתניידים באמצעות 250 אלף נהגים שמכונים "קפטנים". החברה מציעה כמה אפשרויות הסעה סטנדרטיות כמו מוניות אקונומי, יוקרתיות, עסקיות ומותאמות לקהל המקומי. למשל, מפעילה החברה את שירות Ameera שמיועד להסעת נשים בלבד ומאפשרת לנוסעים אפשרות לתשלום במזומן, לבחירתם.
לטענת קארים היום מנצלת החברה רק 1% מפוטנציאל השוק במזרח התיכון. היכולת של קארים להבין את השוק המקומי בצורה טובה היא יתרון על פני אובר, שמנסה גם היא את כוחה באזור. ניסיון העבר הוכיח עד כה כי לחברות מקומיות דומות לאובר הצלחה גדולה על פני הענקית מסן פרנסיסקו, מה שאילץ את אובר לצאת מפעילות באזורים שונים כמו סין ולאחרונה אף מרוסיה, שם מכרה את פעילותה למפעילים המקומיים.