ארה"ב: אפל תפצה אוניברסיטה ב-506 מיליון דולר
לאחר משפט בן שלוש שנים, נקבע כי ענקית הטכנולוגיה נתנה לאייפון יכולות שיפור ביצועים המבוססות על פטנט של אוניברסיטת וויסקונסין-מדיסון. הקנס המקורי הוגדל במאות מיליוני דולרים, בשל התנהלות אפל לאחר פסק הדין הראשוני
לפי דיווח של רויטרס, שופט בית המשפט הפדרלי המחוזי לא רק פסק לרעת אפל - אלא גם הוסיף 272 מיליון דולר לסכום הפיצוי שפסק לאוניברסיטה חבר מושבעים באוקטובר 2015. זאת, מכיוון שלדבריו אפל המשיכה להשתמש בפטנט גם אחרי החלטת המושבעים, ולכן האוניברסיטה זכאית לפיצויים עד למועד פקיעת הפטנט בדצמבר 2016.
התביעה נגד ענקית הטכנולוגיה הוגשה ב-2014 על ידי זרוע רישוי הפטנטים של האוניברסיטה, Wisconsin Alumni Research Foundation (או WARF, בראשי תיבות). לטענת המוסד, מכשירי האייפון של אפל הפרו פטנט שעוסק בשיפור ביצועי מעבדים באמצעות חיזוי ההוראות שהמשתמש יעביר למערכת.
אף שהאוניברסיטה מעולם לא פיתחה מוצרים על סמך פטנטים זה, בניגוד לטרולי פטנטים מסורתיים היא לא קנתה פטנט מגורם אחר במטרה לנהל תביעות כספיות, והפטנט נרשם ב-1998 על ידי פרופסור במחלקה למדעי המחשב ושלושה מהסטודנטים שלו.
במהלך המשפט, שנערך ב-2015, הכחישה אפל שהמוצרים שלה מפרים את הפטנט. במקביל, היא פנתה למשרד הפטנטים של ארה"ב בבקשה לבחון את התוקף של הפטנט, אך בקשתה נדחתה. הפטנט המדובר הוא בסיס לתביעה נוספת נגד אפל, ש-WARF הגישה ב-2015. השופט קונלי אמר שאין בכוונתו לפסוק בתיק לפני שאפל תערער על החלטת המושבעים בו.