האקרים פרצו את מכונות ההצבעה האמריקאיות בדקות
ניסוי שנערך במהלך כנס הסייבר הגדול בעולם הראו האקרים כמה רגישות מכונות ההצבעה לפריצת סייבר. למרות שהמכונות לא מחוברות לאינטרנט מומחי הסייבר עדיין הביעו דאגה מהמצב
- האקרים המציאו "אקדח סייבר", שמשבש מכשירים גם ללא פריצה
- גוגל: האקרים הרוויחו רק 25 מיליון דולר ממתקפות כופר
- מתקפת סייבר חדשה מכוונת לבכירי חברות תוכנה ובתי השקעות בארץ
דפקון, שנערכת מדי שנה בלאס וגאס, נחשבת לוועידת אבטחת המידע הגדולה והחשובה בעולם. השנה, על רקע הדיווחים לניסיונות של האקרים רוסים להתערב במערכת הבחירות לנשיאות ארה"ב, הקימו מארגני הוועידה מתחם מיוחד ובו 30 מכונות הצבעה מדגמים שונים – והזמינו את משתתפי הוועידה לנסות ולחדור את מערכות האבטחה שלהם.
התוצאות, לפי הדיווחים, היו עוכרות שלווה: כל מכונות ההצבעה נפרצו בתוך זמן קצר יחסית. "נדרשו לי רק כמה דקות כדי לפרוץ אותה", אמר לאתר The Hill יועץ האבטחה תומאס ריצ'ארדס אחרי שסיים לטפל במכונה הצבעה שבה נעשה שימוש בג'ורג'יה. "לא ידעתי למה לצפות, אבל הופתעתי ממה שגיליתי".
לדברי אחד ממארגני האירוע, מייסד Nordic Innovation Labs הרי הורסטי, המטרה היא לעורר מודעות לסוגיה ולעודד את המשתתפים ללחוץ על המדינות השונות לספק הגנות טובות יותר למכונות ההצבעה שלהן. "יש הרבה מידע לא נכון באינטרנט על מכונות הצבעה. השינוי חייב להתחיל איפה שהוא. השנה זה החדר הזה, בשנה הבאה יהיה חדר גדול יותר".
אריק הודג', מנהל הייעוץ בחברה CyberScout ויועץ לוועדת הבחירות של קנטקי, אמר שנהלי אבטחה נכונים יבטיחו איום מינימלי בלבד: "אחסון והתקנה נאותים של המכונות, ודאגה שתמיד יהיה מישהו שישים עליהן עין יכולים לספק מענה למגוון בעיות אבטחה, מכיוון שהמכונות לא מחוברות לאינטרנט. מכונות הצבעה גם נקנות עצמאית על ידי כל מחוז בארה"ב, מה שמקשה על התערבות בבחירות ארציות. אלא אם מדובר בבחירות בדלאוור או ברוד איילנד, יהיה קשה לפרוץ למכונות בכל מחוז ומחוז".